Ексклюзиви
пʼятниця, 20 вересня 2013 07:00

"Казала, що внучка при смерті, вся зміна гроші збирала"

24 вересня судові виконавці міста Комсомольське Старобешівського району на Донеччині мають виселити 37-річну Ганну Фролову з трьома дітьми. 67 тис. грн вона заборгувала Ощадбанку. Взяла кредит і віддала свекрусі Тамарі Морі.

— С Тамарой Николаевной мы работали на фабрике Комсомольского рудоуправления, — Ганна Фролова запрошує до хати. У будинку обдерті стіни, старі меблі. Сини господині 15-річний Олег та 14-річний Євген пасуть корову, донька 6-річна Світлана складає пазли на підлозі. — Я — горнорабочая, она — машинист конвеера. В 2005-м сдружились. Она пристала: "Возьми для меня 3 тысячи кредита, я погашу. Ты такая хорошая, не откажешь бедной женщине". Я пожалела, взяла в "Авале". Потом она показала документы, якобы все выплатила. И так несколько раз, суммы небольшие. Посватала за меня своего сына. Мы сошлись, родилась Света. В 2008-м, когда я была в декрете, свекровь уговорила взять еще один кредит. Ну, как отказать, когда пожилая женщина прям на улице падает на колени и в слезах просит о помощи? Дала ей паспорт, самой некогда было бегать. Когда она его вернула, я оказалась прописанной у ее соседки. О том, что на мне в Ощадбанке висят 67 тысяч узнала спустя год, когда муж сбежал, — син Тамари Мори покинув Ганну Фролову після народження дитини. — Пришла разбираться, а в банке все липа: и моя справка с места работы, и трудовая. Свекровь махнула рукой: "Ничего, ты молодая, выплатишь". На те деньги она купила мужу иномарку, дочери шубу, себе на зиму по пять пар сапог брала.

Ганна показує рішення райсуду про виселення. Його винесли заочно. У документі не йдеться про дітей.

— Якось зустрічаю колишню колегу: "Як там Свєта, жива? Тамара Миколаївна казала, що внучка при смерті, вся зміна гроші збирала", — каже Ганна. — На мені зараз висять 150 тисяч у п'яти установах.

Тамара Мора видурила гроші щонайменше в десятьох людей. Усіх вмовляла позичити, або стати поручителями в банку. Загалом забрала майже 1 млн грн. Потерпілі кажуть, вона володіє гіпнозом. Усі банківські папери підписували, не читаючи.

— Нам Тамара Николаевна сказала, что деньги нужны на лечение рака ее матери, — говорить 45-річна Інна Жарких. — Мы взяли, теперь на нас с мужем 50 тысяч висят. Муж —  инвалид, платит с пенсии. И так вся улица одалживала. Кто 300 гривен, кто 2 тысячи.

Жінка показує розписку від Тамари Мори. Та визнає борги.

— У меня выпросила деньги для слепнущего внука, которого якобы нужно везти на операцию. Никакой операции не нужно было, — розповідає третій потерпілий Іван Шептуха, 35 років. Він узяв у банках 32 тис. грн, усі віддав Тамарі Морі.

Міліціонери розслідують щонайменше три справи, в яких фігурує Мора. Одна справа вже в суді. Її знайому, яка працювала головним бухгалтером і видавала підроблені довідки, засудили. Підозрюють, що в жінки були спільники в банках. Усі позики видавали малозабезпеченим.

 

Тетяна Мора чекає на завершення слідства, перебуваючи на підписці про невиїзд. Вона прописана у квартирі в центрі міста, яку купила 2008 року. Двері помешкання зі свіжим євроремонтом відчиняє її чоловік Леонід Миколайович.

— Мы с женой уже лет 30 в разводе, понятия не имею, где она. А Аньке не верьте, — каже про колишню невістку. — Тамара только помогала ей получить кредит.

Зараз ви читаєте новину «"Казала, що внучка при смерті, вся зміна гроші збирала"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути