Ексклюзиви
середа, 23 лютого 2011 02:15

Картини Сергія Шишка винесли через вікно

У ніч проти 10 лютого із музею історії Ніжинського державного університету ім. Гоголя на Чернігівщині вкрали дві картини живописця Сергія Шишка. Зникли "Ніжинський педагогічний інститут улітку" та "Пам'ятник Миколі Гоголю у Ніжині".

— О другій ночі у музеї спрацювала сигналізація, — розповідає ректор університету Олександр Бойко. — Але протягом 8 хвилин було ще два виклики у різних кінцях міста. До вузу машина державної охорони прибула хвилин за 15. Злодії втекли. Сторожі у нас є, але був страшний вітер і щось почути було важко. Та це й не їхні функції.

До музею на другий поверх залізли через вікно. Підставили драбину, шибку розбили. Одну картину забрали з рамою, другу — без. Вартість полотен невідома.

— Зараз Сергій Шишко затребуваний на світових аукціонах. Картини коштують десятки тисяч доларів, — говорить головний художник чернігівської медіа-групи Олег Синельник.

У листопаді 2010-го з їдальні фірми "Нарком-Агро" у селищі Мала Дівиця Прилуцького району поцупили три картини художника Олексія Горбенка.

Зараз ви читаєте новину «Картини Сергія Шишка винесли через вікно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути