Ексклюзиви
вівторок, 26 лютого 2008 07:05

Картини Глущенка та Яблонської підмінили копіями

Працівники краєзнавчого музею міста Умань Черкаської області помітили, що в художній галереї підмінили картини Тетяни Яблонської та Миколи Глущенка.

— Ще влітку торік я звернула на них увагу. Одна була занадто яскравою, — пояснює завідувачка відділу фондів 56-річна Неля Нагорна. — До того ж, пахла лаком і фарбою. Полотна, яким кілька десятків років, зазвичай тхнуть пилом або вологою. Адже в музеї трохи сиро. Дивними видались і авторські підписи. Із часом вони вицвітають, а тут ніби щойно поставлені.

Працівники музею виявили підміну восьми робіт.

— Зараз триває розслідування, — каже заступник міського голови з питань культури 56-річний Петро Паєвський. — Якісь висновки робити рано, спочатку треба дочекатися результатів експертизи. Якщо підміна підтвердиться, покарання буде суворим.

Кожне із полотен-оригіналів коштує від $20 до $100 тис. Справу розслідують працівники обласного управління СБУ. Містяни подейкують, що картини підмінили правоохоронці.

Перший заступник начальника райвідділу Юрій Шевченко підтвердив, що торік улітку роботи приносили до міліції. Їх брали для лекції з мистецтва, яку проводили для оперативників. Від інших коментарів відмовився.

Зараз ви читаєте новину «Картини Глущенка та Яблонської підмінили копіями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути