вівторок, 26 липня 2011 07:00

Ірина Москвічова вкрала щоденник художника Богомазова

— У середньовічній Європі рідкісні книги тримали на цепу в клітках. За читачем зачиняли двері, через отвір давали їжу, — каже Леонід Скрипка, директор Центрального державного архіву-музею мистецтва і літератури. Позаминулого тижня з музею вкрали зошит зі щоденника українського художника Олександра Богомазова.

Архів розміщений на території Софійського собору на вул. Володимирській, 22а. Тут зберігають фонди державних установ, творчих спілок і організацій, діяльність яких припадає на кінець ХІХ — початок ХХ ст. У фондах особового походження сховані рукописи, спогади, щоденники, листи і фотографії митців. Є тут особисті речі українського художника початку ХХ ст. Олександра Богомазова, дев'ять зошитів його щоденника.

— Прийшла до нас ця Ірина Москвічова, можна сказати, з вулиці, — каже директор музею. — Ми до таких ставимось обережно, записуємо паспортні дані. Набрала документів і перші чотири зошити щоденника Богомазова. Третій зошит не здала. Вийти з приміщення не встигла — ми помітили нестачу, усіх обшукали. Украдений зошит знайшли в її сумці.

Жінку забрали міліціонери.

— Може, її підіслали перевірити рівень контролю в архіві. Бо деякі раритети тут "тягнуть" на десятки тисяч євро, — припускає директор.

Зараз ви читаєте новину «Ірина Москвічова вкрала щоденник художника Богомазова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути