Ексклюзиви
пʼятниця, 31 серпня 2007 07:07

Ірина Козиренко обдурила американського моряка

"Ірина просто жахлива жінка, — скаржиться в електронному листі "ГПУ" 57-річний Джон Паул Кліфтон з американського штату Аляска. — Вона подарувала мені пляшку абсенту, ми випили її на весіллі. Потім ще була пляшка вина, яку ми пили в літаку. Більше я нічого не пив. А вона сказала, що я — алкоголік, і подала до суду".

Джон Паул Кліфтон — моряк, служить капітаном на судні. 43-річна Ірина Козиренко з Сум познайомилася з ним позаторік, через двоюрідну сестру Марину, яка живе на Алясці. Спочатку українка й американець переписувалися електронною поштою. Через рік, навесні 2006-го, Кліфтон приїхав до Ірини в гості.

До Америки полетіли разом — одружуватися.

— Я сильно покохав її, — пише Кліфтон. — Вона з дітьми бідувала, для них у новинку було їсти м"ясо двічі на день. Я подарував Ірині дві шуби, давав гроші, щоб купувала дітям взуття.

Ірина народилася в Республіці Удмуртія Російської Федерації. У 1988 році вийшла заміж за Ігоря Козиренка з Сум. 1992-го у них народився син Артем, а за три роки — дочка Ганна. П"ять років тому шлюб Козиренків розпався. Жінка з дітьми поїхала жити до Маріуполя, що в Донецькій області. Ігор залишився в Сумах і платив аліменти.

2004 року Ірина заявила, що збирається виїжджати до Росії. Козиренко погодився підписати в нотаріуса дозвіл на виїзд дітей. Ірина замовила закордонні паспорти. Відтоді чоловік не бачив ані колишньої дружини, ані дітей.

Ігор Козиренко не знав, що вони виїхали до Штатів. У кінці грудня минулого року він отримав листа з-за океану. Джон Паул Кліфтон скаржився на українську дружину і просив Ігоря посприяти тому, щоб вона повернулася до Сум. Американець звинувачував Ірину в підробці виїзних документів на власних дітей.

— У Ірини чудові діти. Вони мене любили. Кидалися на мене, як маленькі мавпочки, — пише Кліфтон у листі до "ГПУ". — Ірина хотіла, щоб я їх усиновив, але я відмовився. Я сам ріс без батька. Хотів, щоб діти спілкувалися з рідним татом.

Не минуло і двох місяців шлюбу, як у подружжя зіпсувалися стосунки. Він згадує, як одного разу Ірина двічі його вдарила. Кліфтон Джон заговорив про розлучення.

— Я пішов на деякий час жити до друзів, — пояснює. — Коли повернувся, вона обчистила мій будинок.

За українськими законами їй "світить" до семи років тюрми

У разі розлучення Ірина втратить право проживати в Америці. Та жінка, будь-що, вирішила залишитися.

Звернулася до імміграційних служб і переконує, що є жертвою домашнього насилля. Мовляв, Кліфтон пиячив, бив її і знущався з дітей. Американська благодійна католицька організація надає Ірині безкоштовну юридичну допомогу.

Через судову тяганину Кліфтон може втратити роботу на кораблі.

— Нам заборонено пиячити, це буде кінець моєї кар"єри, — пише американець.

Джон Кліфтон вирішив шукати допомоги на батьківщині Ірини. Надіслав до Служби безпеки України документи, за якими сумчанка з дітьми виїхала в Америку. Звинувачує її у підробці.

Скаргу Кліфтона на Ірину Козиренко розслідує майор Сумського міськвідділу міліції Олег Нетудихаткін.

— Жінка справді вивезла дітей до Америки за підробними документами, — каже він. — Батько дозволив вивезти їх лише до Росії. За українськими законами їй світить до семи років тюрми.

Джон Кліфтон просив у листі до Ігоря Козиренка, щоб той отримав у міліції довідку про шахрайство Ірини і надіслав йому. Житель Аляски запевняє, що цього достатньо, аби видворити жінку із країни. Зараз Ігор вимагає відкриття кримінальної справи проти колишньої дружини. Тоді до нього повернуться його діти.

— Я дітей більше життя люблю, — каже Козиренко. — А Ірка у мене десяток років життя відняла.

Торік Ігор удруге одружився із колегою Мариною. Дітей у пари немає. Зараз він працює технічним експертом з промислової безпеки Держпромнагляду.

З самою Іриною зв"язатися не вдалося. Джон Кліфтон каже, що в суд ходять лише її адвокати:

Жінка за $35 тис. продала квартиру в Маріуполі, яка перейшла до неї від Ігоря. Мабуть, на ці гроші вона зараз і живе у США.

— За освітою Іра інженер, але в житті не пропрацювала й кількох місяців. Завжди жила за рахунок чоловіків, — каже Сергій, хрещений батько Ірининої дочки Ганни. — Дітьми прикривається як щитом і калічить їм життя. Це у неї такий бізнес.

Зараз ви читаєте новину «Ірина Козиренко обдурила американського моряка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути