Ексклюзиви
пʼятниця, 27 квітня 2018 06:45

Ігоря Пащенка розстріляли біля будинку

– Не было слышно ни криков, ни выстрелов. Повернули за рог дома и увидели двух мужчин на земле, – згадує 22-річна Ірина з Херсона. Прізвища не називає.

24 квітня о 19:40 на вул. Перекопській, 153, у Херсоні кілер розстріляв підприємця 49-річного Ігоря Пащенка та його охоронця. Бізнесмену кулі влучили в груди й голову – він загинув. Пораненого охоронця забрали до лікарні. Поліцейські знайшли п'ять гільз, у місті оголосили план "Сирена".

– Маємо кілька версій. Перша – підприємницька діяльність загиблого. Друга – його конфлікти через об'єкти нерухомості в місті, – каже Микола Вербицький, начальник обласного слідчого управління поліції.

Підприємства Ігоря Пащенка зводять багатоквартирні будинки. Чоловік став відомий у місті 2016-го після скандалу з колишнім мером 61-річним Володимиром Сальдо. Тоді на замовлення останнього в Домініканській Республіці викрали брата Ігоря Пащенка – 36-річного Дениса.

– Сальдо з моїм братом мали спільний бізнес – охоронну фірму, – розповідав Ігор Пащенко. – Дениса викрали, прикували наручниками, майже 5 годин катували. Вимагали, аби переписав свою частку.

Тоді Володимира Сальдо арештували. Однак він вийшов під заставу і виїхав з України. У Домінікані його провину довели, заочно засудили на 25 років в'язниці. Зобов'язали виплатити Денису Пащенку 25 млн домініканських песо – майже 13 млн грн.

В Україні проти родини Пащенків відкрито кримінальне провадження за заявою Любові Сальдо – дружини екс-мера. Вона запевняла, що переписала на Пащенків свою нерухомість під тиском.

– Доки Сальдо був мером – роздерибанив усе комунальне майно на підставних осіб, – розповідає депутат міської ради Віталій Богданов, 46 років. – Коли тривала ця історія в Домінікані, частина нерухомості дійсно перейшла Ігорю Пащенку. Зокрема, розважальний комплекс "Загублений світ" – колишня міська баня. Також воювали за Херсонбуд. Але коли розстріляного Пащенка привезли в лікарню, його дружина кричала: "За що? Ми ж усе віддали!"

– Сальдо повернувся в політику. Зараз він – депутат міськ­ради від партії "Наш край", активно відновлює свої позиції в бізнесі. На початку 2018 року повернув комплекс "Загублений світ", – кажуть друзі загиблого.

У Ігоря Пащенка лишилися дружина та дві 9-місячні доньки-близнючки.

Зараз ви читаєте новину «Ігоря Пащенка розстріляли біля будинку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути