четвер, 24 червня 2010 06:13

Хлопці фотографувалися на тлі пожежі

Автор: фото з соціальної мережі ”ВКонтакте”
  Юнаки із райцентру Звенигородка Черкаської області фотографуються на тлі палаючого приміщення клубу рибалок. Гасити полум’я не допомагають
Юнаки із райцентру Звенигородка Черкаської області фотографуються на тлі палаючого приміщення клубу рибалок. Гасити полум’я не допомагають

Четверо хлопців із райцентру Звенигородка Черкаської області розмістили в Інтернеті свої фотографії на тлі пожежі. На знімку всміхаються 18-річні Олександр Максименко, Сергій Кобилянський, Ярослав Алексєєв та Володимир Олійник. Позаду палає приміщення клубу рибалок. До фото підписи: "Гори, гори ясно, щоб не погасло".

— Я в шоці, це ж кощунство! — обурюється голова клубу Ігор Вакула, 49 років.

Громадську природоохоронну організацію "Звенигородський клуб рибалок" створили позаторік. У дерев"яному приміщенні площею 28 "квадратів" чергував один із риболовів. Клуб мав алюмінієвий човен із візком для транспортування. За цей час знешкоджено понад 600 браконьєрських сіток. Браконьєри не раз обіцяли влаштувати пожежу. 1 травня приміщення хтось підпалив. Полум"я завдало збитків майже на 8 тис. грн.

Міліціонери порушили кримінальну справу. Звинуватили рибалку Романа Козуба, який, мовляв, необережно повівся з вогнем під час чергування. У клубі ж переконані, що підпалили браконьєри.

До фото підписи: "Гори, гори ясно, щоб не погасло"

— Вони давно нам погрожували, — каже Ігор Вакула. — Ми хочемо покарати героїв фотознімка, бо вони не надали ніякої допомоги. Але міліція ігнорує наші заяви.

— Ця спілка — самозванці, — говорить державний спеціаліст із  екологічної безпеки Павло Лещенко. — Уявили себе царями. Витягують чужі сітки, хтозна-куди дівають.

Зараз ви читаєте новину «Хлопці фотографувалися на тлі пожежі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути