пʼятниця, 19 січня 2018 07:40

"Граната покотилася під сидіння. Двері заблокувалися"

Автор: WWW.tsn.ua
  Світлана Шаталова із села Семенівка Мелітопольського району на Запоріжжі лежить у реанімації районної лікарні. Колишній чоловік кинув у її автомобіль бойову гранату. Жінка має осколкові поранення, втратила півтора літра крові
Світлана Шаталова із села Семенівка Мелітопольського району на Запоріжжі лежить у реанімації районної лікарні. Колишній чоловік кинув у її автомобіль бойову гранату. Жінка має осколкові поранення, втратила півтора літра крові

— Он подошел к машине. Через приоткрытое окно сказал:"Я тебя любил, ­люблю и буду любить". Бросил на заднее сидение гранату. Прыгнул в такси, которое его ждало, и уехал, — розповідає 62-річна Тетяна Звонарьова із села Семенівка Мелітопольського району на Запоріжжі.

Її доньку 37-річну Світлану хотів підірвати в машині колишній чоловік 46-річний Ігор Шаталов увечері 12 січня. У салон "Деу Нексія" кинув бойову гранату РГД-5.

— Граната покотилася під сидіння. Двері заблокувалися. Свєта досі не розуміє, як за кілька секунд встигла вилізти через привідкрите вікно. Відповзла кілька метрів від машини, і вона вибухнула. Почала горіти. Збіглися сусіди. Донька була вся скривавлена. Віднесли її подалі, вкрили. Викликали "швидку", пожарну й поліцію, — продовжує Тетяна Сергіївна.

Світлана й Ігор ­прожили у шлюбі 14 років. Для обох одруження було другим. Від першого заміжжя ­Світлана має доньку 21-річну Наталію. В Ігоря є 19-річний син. Їхньому спільному синові Глібу 6 років. Пара довгий час їздила на заробітки до Москви. В селі на вул. Михайлівській звели будинок. Тримали велике господарство. Після народження Гліба чоловік став випивати. Два роки тому подружжя розлучилося.

— Гліб народився у грудні. Десь за місяць Ігор пішов у запой. Три-чотири місяці не п'є, а тоді знов зривається, — каже Тетяна Звонарьова. — Кілька разів його кодірували. Нічого не допомагало. Донька не витримувала. Останнім часом все на собі тягла, одна працювала. Він куди влаштується, поробить місяць до запою — і виганяють. Потім почав виносити гроші з дому, пропивати. Раз і чужі, які мав передати кумові. Тоді його кілька днів шукали. Доньці увірвався терпець, і вона подала на розлучення. Ігор на коліна падав, щоб простила. Запевняв, що виправиться. Свєта потерпіла ще півроку й таки розлучилися.

Світлана переїхала до матері на вул. Дружби. Ігор перебрався до батьків. Їхній спільний будинок стояв порожній.

— Він неодноразово погрожував Свєті. Два роки не давав їй проходу. Казав, що з рушниці розстріляє, кидався з ножем, — говорить Тетяна Звонарьова.

— Донька зверталася в поліцію, але марно. Мовляв, нема складу злочину. Світлана щодня їздила до їхнього спільного будинку собаку годувати. Того вечора Ігор крутився неподалік на таксі. Коли донька сіла в машину, він підійшов із гранатою.

— Светлана порядочная женщина. Всегда старалась для детей, семьи. Игорь тоже был нормальным, пока не начал безбожно пить, — розповідає місцева мешканка, імені не називає. — Навіть сільська рада свого часу брала участь у його лікуванні від алкоголізму. Бесіди з ним проводили, щоб не дебоширив — безрезультатно.

Світлана Шаталова перебуває в реанімації Мелітопольської районної лікарні.

— Має осколкові поранення поясниці, сідниць і правої гомілки. Втратила близько півтора літра крові, — каже Сергій Хромов із районної лікарні.

Жінці зробили дві операції.

— Зачепило й внутрішні органи. У доньки пробита товста кишка, роздроблений копчик, почався перитоніт, — додає Тетяна Звонарьова. — Ніхто з родичів колишнього зятя не вибачився, допомогу не пропонували. Навпаки, кажуть, що ми самі в усьому винні.

Автомобіль Світлани вигорів ущент. Ігоря Шаталова затримали. Зараз під вартою. Його можуть ув'язнити на 15 років.

Реквізити для допомоги:

Наталія Антифіїва (донька Світлани ­Шаталової): 5168 4573 4170 1645

Зараз ви читаєте новину «"Граната покотилася під сидіння. Двері заблокувалися"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути