Ексклюзиви
четвер, 20 березня 2008 07:12

Голову райдержадміністрації звинувачують у хабарництві

59-річний голова Ясинуватської райдержадміністрації Донецької області Микола Панютчев перебуває у слідчому ізоляторі. Його звинувачують у вимаганні $60 тис. євро в бізнесмена за виділення гектара землі. Днями Апеляційний суд Києва відхилив прохання адвокатів про звільнення чиновника на поруки.

"ГПУ" стало відомо, що хабар передавали в туалеті райдержадміністрації. Пакет із грошима узяв син начальника управління земельних ресурсів. Поклав його до банківської скриньки. Працівники спецпідрозділу боротьби з організованою злочинністю вилучили помічені гроші. У скриньці знайшли ще $60 тис. і 30 тис. грн. Нині встановлюють їх походження.

До обрання головою райдержадміністрації Панютчев протягом 30 років очолював племінне господарство "Більшовик" у селищі Желанне Ясинуватського району. Тут відгодовують корів, телят, свиней.

— Микола Опанасович живе в нашому в селі, — кажуть у сільраді Желанного. — Має стару хату на три кімнати. На роботу їздить службовою "волгою". Його донька Наталія працює в Донецьку.

За словами речника ГУБОЗу Олени Мельник, з початку року за матеріалами їхніх працівників порушили понад 30 кримінальних справ у сфері землеволодіння. Десять з них — за хабарі. Найбільше вимагали за виділення 4 га землі на Київщині — $450 тис.

Зараз ви читаєте новину «Голову райдержадміністрації звинувачують у хабарництві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути