пʼятниця, 18 квітня 2008 07:05

Галину Пасіку підрізали біля гральних автоматів

Галину Пасіку підрізали біля гральних автоматів

Тиждень боролися за життя одинадцятикласниці Галини Пасіки медики Тернопільської обласної лікарні. В реанімації дівчині виповнилося 17 років.

Увечері 4 квітня її вдарили ножем 11 раз у райцентрі Теребовля. Галина втратила 1,5 л крові. Лезо зачепило нирку, селезінку, груди.

— Справа не в кількості ран, — каже завідувач хірургією 37-річний Григорій Грех. — Небезпечним для життя був удар у праву нирку. Невідомо, що буде з органом.

Підозрюваного затримали за годину. 32-річний Мирослав Гумінецький встиг змити кров на автомийці й зайти додому.

— Затримали наче в детективі: тільки переступив поріг, як на руках клацнули наручники, — говорить начальник Теребовлянської міліції Степан Яворський, 37 років. — Він усе заперечував, поки не побачив свідків.

Мирослав народився в райцентрі. Закінчив дев"ять класів. Працював різноробом у Росії. В Теребовлі живе з 70-річною матір"ю. Дружини не має. Перебивався разовими заробітками. Останнім часом підробляв на автомийці.

— Ще в Росії він захопився ігровими автоматами, — розповідає слідчий міліції Леся Джугла, 24 роки. — Грає років зо п"ять.

4 квітня Мирославові виповнилося 32. Він обійшов кілька барів, де грав на автоматах. Щоразу програвав. Витратив 100 грн.

Гумінецький запевняє, що Галина з подругою насміхалися, коли йому нещастило. Мовляв, цим і спровокували.

Батько Галини помер від туберкульозу. Тоді дівчинка йшла до першого класу. Її мати, 50-річна Марія, на заробітках у Португалії вже дев"ять років. Доньку залишила на свою сестру Галину.

У Португалії Марія Пасіка доглядає пенсіонерку.

— Зранку тієї п"ятниці я відчула якусь тривогу, — каже жінка. — Кілька раз телефонувала до доньки. Востаннє говорили за годину до нападу. Вона чекала друзів біля бару. Потому подзвонив швагер: "Збирайся додому, малу підрізали". Квитків на поїзд не було. 7 квітня сіла в автобус, їхала чотири дні через всю Європу.

Галина лежить на ліжку.

— Я сиділа в залі, коли забігає подружка Надя: "Мене вдарив дядько, який грає на автоматах", — згадує дівчина. — Вийшла на вулицю, підходжу до нього: "Чого б"єшся?" — питаю. Так він давай обзиватися. "Проблем захотіли?" — кричав. Усі, хто стояв, злякалися і втекли. Мені праву руку відняло. Думала, кулаком ударив, а він ножем. Потім знепритомніла.

Мирослав утік. "Швидку" викликав чоловік, який проїжджав на моторолері.

— До мене приходила його мама, пропонувала гроші, — продовжує школярка. — Але я не хочу грошей, нехай сидить.

Проти Гумінецького порушили кримінальну справу. Йому загрожує вісім років в"язниці. На вирок чоловік чекає у слідчому ізоляторі.

Зараз ви читаєте новину «Галину Пасіку підрізали біля гральних автоматів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути