четвер, 22 жовтня 2020 07:36

Фігуранту справи Гандзюк оголосили вирок

Автор: FACEBOOK.COM/WATCHERSDOTMEDIA
  Колишнього помічника нардепа Ігоря Павловського визнали винним у приховуванні злочину проти херсонської активістки Катерини Гандзюк
Колишнього помічника нардепа Ігоря Павловського визнали винним у приховуванні злочину проти херсонської активістки Катерини Гандзюк

Колишній помічник народного депутата Ігор Павловський отримав вирок у справі про напад на херсонську активістку 33-річну Катерину ­Гандзюк. Його визнали винним у приховуванні злочину. Присудили два роки позбавлення волі, звільнивши від відбування покарання з іспитовим строком один рік.

Так вирішив Приморський районний суд Одеси за угодою сторін 16 жовтня.

— Хочу публічно вибачитися перед покійною Катериною і її батьком Віктором Михайловичем, що не дав повних свідчень у Шевченківському суді Києва, — сказав Павловський під час засідання. — Були постійні погрози мені й моїй доньці.

Громадську активістку, помічницю міського голови Херсона Катерину Гандзюк облили кислотою неподалік дому 31 липня 2018-го. Померла за три місяці в лікарні.

П'ятеро обвинувачених у виконанні злочину визнали провину й уклали угоду зі слідством, суд виніс їм вироки. За посередництво затримали Ігоря Павловського. Він дав викривальні свідчення проти замовника й організатора нападу. Ними назвав відповідно голову Херсонської облради 50-річного Владислава Мангера та 43-річного Олексія Левіна.

"Максимальний строк за такий злочин — три роки позбавлення волі, з яких чотири місяці він уже відсидів, — написала у фейсбуку адвокат 39-річна Євгенія Закревська. — Добре, що Павловський перестав брехати і дав правдиві свідчення. Чи допоможе це отримати справедливий вирок у справі проти Левіна і Мангера — побачимо".

Владиславу Мангеру й Олексію Левіну уникнути покарання буде складно, каже адвокат Сергій Старенький, 46 років:

— Адвокати можуть спробувати дискредитувати свідчення Павловського, але це потрібно робити доказово. Що Павловський мав причини їх обмовити, а прокуратура це використала. Інший шлях зменшити покарання — повне визнання вини й щиросердне каяття.

Зараз ви читаєте новину «Фігуранту справи Гандзюк оголосили вирок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути