четвер, 29 липня 2021 06:50

"Експертизу зробили за годину"

У місті Монастирище на Черкащині в каналізаційному колекторі загинули двоє комунальників 15 липня. Першим знепритомнів 57‑річний Андрій Томченко. Напарник намагався витягнути його й також зомлів. Родичі чоловіків скаржаться, що роботодавець не визнає причетності до загибелі підлеглих.

— Їм так вигідно, бо це велике чепе, — каже донька загиблого 24‑річна Ксенія Томченко. — Певно, хочуть зробити, що батько з напарником підшабашували. Але ж та каналізація в комунальній власності. Якщо не помиляюся, обслуговує лікарню. До всього, той колодязь не входив до ділянки роботи тата.

Андрій Томченко з напарником не мали належних засобів захисту для роботи в колекторі, каже його донька.

— Свідки чули, що батько з кимось сварився по телефону й не хотів лізти в ту каналізацію. Бо не було кисневих масок і жодного спорядження. Але це все якось опинилося в колодязі, коли тіла дістали, — продовжує.

Експертиза не встановила точної причини смерті чоловіків.

— Судмедексперт сказав, що йому документи надавала поліція, — говорить Ксенія Томченко. — Останні це заперечують. Один на одного спирають, а правди немає. До того ж експертизу зробили швидко — за годину.

На підприємстві коментувати ситуацію не захотіли. Один із керівників загиблих пообіцяв поговорити та згодом заблокував номер журналіста.

Того дня комунальники робили плановий обхід, кажуть правоохоронці.

— Чоловіки знепритомніли на глибині 4 метри, — говорить Зоя Вовк з обласної поліції. — До каналізаційного колектора приїхали патрульні, медики, рятувальники. Комунальників підняли на поверхню, але врятувати їх не вдалося.

Справу розслідують як порушення правил безпеки під час небезпечних робіт.

Зараз ви читаєте новину «"Експертизу зробили за годину"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути