четвер, 06 серпня 2009 18:39

Екс-нардепа не можуть знайти понад місяць

Автор: фото: УНІАН
  Віктор Лозінський зник у день, коли з нього зняли депутатську недоторканність і оголосили в розшук
Віктор Лозінський зник у день, коли з нього зняли депутатську недоторканність і оголосили в розшук

3 серпня минув місяць, відколи почали шукати колишнього нардепа-"бютівця" 46-річного Віктора Лозінського. Його звинувачують у причетності до вбивства селянина з Кіровоградщини Валерія Олійника. Лозінського позбавили депутатської недоторканності. Тоді ж, 3 липня, він зник.

Подейкували, вранці перед тим, як його мали позбавити недоторканності, Лозінський заходив до голови Верховної Ради Володимира Литвина. Спікер це заперечує. Каже, заяву нардепа про складання мандата йому передали.

Невідомо, виїхав підозрюваний за кордон чи перебуває в Україні. У політикумі говорять, що екс-депутат — у Вірменії. Нібито його переховують родичі прем"єр-міністра Юлії Тимошенко по батьківській лінії. Нардеп-"регіонал" Владислав Лук"янов стверджував, що Лозінський — у Придністров"ї.

5 серпня газета "Комерсант-Україна" з посиланням на джерела у правоохоронних органах повідомила, що Лозінський переховується в Ізраїлі, в курортному місті Нетанія, за 29 км від столиці Тель-Авіва. Кажуть, відомо навіть його точну адресу: проспект Беньяміна, 15. Це центр міста, за квартал від автовокзалу і за 10 хв. від моря.

З-поміж високопосадовців через втечу Лозінського найбільше обурювався президент Віктор Ющенко. 7 липня на колегії у Генпрокуратурі він вимагав, щоб її очільник Олександр Медведько звільнив за це прокурора Кіровоградської області Геннадія Тюріна. Медведько обмежився доганою.

Убивство Олійника стало приводом для того, щоб глава держави наприкінці червня звільнив губернатора області Василя Моцного. Той досі оскаржує цей указ.

Скаржитися в районі немає кому

Співучасниками злочину були колишні прокурор Голованівського району Кіровоградщини Євген Горбенко та начальник районної міліції Михайло Ковальський. Вони дають свідчення слідчим Генеральної прокуратури.

Ховали Олійника 23 червня. До цього тіло не показували навіть матері. Привезли в закритій труні. Труп був замотаний у поліетиленову плівку. Коли її розмотали, побачили — немає однієї ноги.

За словами Медведька, його відомство перевіряє, чи причетний до загибелі Олійника ще хтось, окрім Лозінського, Горбенка та Ковальського. Подейкують, із ними тоді була жінка, нібито коханка колишнього нардепа.

Убивство сталося в орендованому Лозінським лісі. Його територія понад 26 тис. га.

Обласна прокуратура з"ясувала, що землі передані Лозінському незаконно. Але Кіровоградська облрада відхилила протест — не виявила порушень. За це 24 липня проголосувало 56 із 68 депутатів, зареєстрованих у сесійній залі.

Селянам не дозволяли навіть ходити в угіддя Лозінського. Тих, хто наважувався порушити заборону, прив"язували на ніч до дерева, підпалювали їхні машини й будинки. Після смерті Олійника в лісах Лозінського знайшли ще два трупи.

Скаржитися в районі немає кому, говорять місцеві. На всіх керівних посадах "бютівець" розставив своїх людей.

Зараз ви читаєте новину «Екс-нардепа не можуть знайти понад місяць». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути