середа, 25 травня 2011 02:00

Єгор Бойчик залазить до квартири через вікно

Автор: фото: Михайло Перков
  Єгор Бойчик залазить через вікно у квартиру по вулиці Шевченка у Чернівцях. Його батьки заходять до приміщення через прохідну Першотравневого райсуду міста
Єгор Бойчик залазить через вікно у квартиру по вулиці Шевченка у Чернівцях. Його батьки заходять до приміщення через прохідну Першотравневого райсуду міста

Мешканці будинку №11 по вул. Шевченка у Чернівцях не можуть потрапити до своїх квартир: підприємець Ярослава Тимчішина відгородила вхід парканом.

— Вхід був із двору, — розповідає правозахисник 38-річна Вікторія Павлюк. — У 1980-х тут поставили залізну будку, назвали її кафе "Пінгвін". 1999 року Тимчішина купила цю будку. Потім попросила в мерії продати землю навколо кафе. Купила, приватизувала і загородилася.

У двоповерхівці п'ять квартир. Тут живуть десятеро людей. У сусідньому будинку — Першотравневий райсуд Чернівців. Аби потрапити додому, люди ходили через суд. Зараз на прохідній установили металеву арку, металодетектор, чергує охоронець. У мешканців вимагають паспорти, перевіряють сумки. Можуть не пустити. На вихідні суд закривають і охоронець не виходить.

— Ми не можемо ні "швидку" викликати, ні самі зайти, — говорить Валентина Бойчик, 62 роки. — Охоронець нас не пусте без паспорта. А гостей чи родичів — узагалі.

40-річний Андрій Бойчик — інвалід третьої групи. Після операції у нього стався серцевий напад.

— Лікарів не пустили, — говорить. — Приїхали родичі, але машину теж не можна біля суду ставити. Тягли мене аж до дороги. А не дай Бог, пожежа.

Родина Бойчиків мешкає на першому поверсі. Їхній син 8-річний Єгор залазить до хати через вікно кухні. Двір захаращений будівельним сміттям. Його неможливо вивезти.

— Бойчикам іще простіше, вони на першому етажі живуть. Меблі ще якось через вікно занесли, — каже 52-річна Надія Савчук із квартири на другому поверсі. — А мені як? Щоб занести шкаф, довелося його розібрать. Диван поламали, коли несли через суд.

Приміщення суду охороняють міліціонери. Ті не зобов'язані пускати людей у двір.

— Вони діють згідно з їхніми посадовими інструкціями, — каже заступник голови Першотравневого райсуду Ігор Скуляк, 30 років. — Мають перевіряти документи. У нас же режимний об'єкт. Ми зверталися до мерії, але питання ще не вирішене.

Виконувачем обов'язків мера Чернівців є секретар міськради Віталій Михайлішин.

— Я виконую обов'язки міського голови всього півтора місяця й уперше чую про цю проблему, — каже. — Ми спробуємо переконати Тимчішину залишити двір людям.

Ярослава Тимчішина купила дві сотки землі в центрі Чернівців за 5 тис. 948 грн. На місці старого кафе хоче звести триповерховий готельний комплекс з офісними приміщеннями. У такий спосіб перекриє людям доступ світла.

— Як ходили через суд, так і будете, — каже мешканцям. Говорити із журналістом "ГПУ" відмовилася.

Зараз ви читаєте новину «Єгор Бойчик залазить до квартири через вікно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути