Ексклюзиви
вівторок, 22 листопада 2011 06:00

Джип задавив двох людей на зупинці

По обіді 15 листопада джип "Тойота Секвоя" налетів на людей на зупинці "Амі" на вул. Куйбишева у Донецьку. Задавив 37-річну Ганну Агєєву і 57-річного Руслана Мамісашвілі.

— Джип вилетів з дороги прямо на тротуар, — каже 40-річний Олександр Фомін, працівник автобази, яка розташована за зупинкою. — Не гальмував. Підім'яв під себе ту жінку та погнав по кущах. Зніс одне дерево, друге, але і тоді не став. На його шляху стояли двоє братів. Один відскочив, а другого джип узяв на капот. Проїхав ще метрів 70. Зупинився перед бетонною огорожею. Водій вийшов і закричав: "Только не бейте!". Й закрився у машині.

На місце аварії збіглися працівники автобази.

— Той джип летів із центру міста у бік вокзалу, — говорить очевидиця. — Пішов на обгін, виїхав на встрєчку. Але там їхала машина — лоб в лоб джипу. Щоб уникнути удару, джип узяв уліво — на людей. Потім водій плакався, що дорога була в льоду, а він поспішав на вокзал.

На місце аварії приїхали його друзі й адвокати.

— До приїзду міліції його підготували. Кажуть: "Говори, что потерял сознание". Він так і казав. Міліціонери слухали його, а не свідків. У нього не було жодної подряпини, але група підтримки забинтувала його.

На місці аварії не видно слідів гальмування, лише пеньки від дерев і сліди крові.

— Страшно було. Цей джип змітав усе на своєму шляху, — розповідають свідки. Загалом їх більш як 20.

Ганна Агєєва працювала вчителем фізкультури у школі №68, отримувала 1,5 тис. грн зарплати. Чоловіка та дітей не мала, жила з матір'ю. Того вечора поверталася з роботи. Школа №68 — за 5 хв. пішки від зупинки. Кажуть, останнього дня дуже раділа новим зимовим чоботям.

— Я йшла з роботи за 40 хвилин після Ані, — каже колега загиблої. — Бачу: лежить Аня у своїх нових чоботях. Рука відірвана, кістки розтрощені. Ніхто до неї не підходить. Лікар "швидкої" навіть нахилятися не схотіла. З першого погляду зробила висновок, що рятувати нікого. Всі втішали того водія.

— Той водій відкупиться, — говорить 53-річна Валентина Шарова, завуч школи №68. — Уже кажуть, що в нього стався якийсь припадок. Він не дав і копійки на похорон нашої Ані.

Руслан Мамісашвілі працював ковалем. Мав дружину і двох дітей. Того дня повертався додому з братом.

За кермом "Тойоти Секвої" був 29-річний Артем Миргородський, виконавчий директор товариства "Красноармійський комбікормовий завод". Міліціонери порушили кримінальну справу по факту аварії. Кажуть, винен нещасний випадок. Артема Миргородського відпустили на підписку про невиїзд, однак за три дні арештували.

"Тойота Секвоя" — один з найбільших джипів у світі. Його вважають легковиком, проте 2001 року номінували на премію у номінації "Північноамериканський вантажний автомобіль року". Завдовжки — понад 5 м, завширки — більш як 2 м, заввишки — майже 2 м, важить 3,3 т. Має двигун об'ємом 5,7 л. Коштує $92–95 тис.

Зараз ви читаєте новину «Джип задавив двох людей на зупинці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути