четвер, 03 липня 2008 07:09

Джип подавив пляжників

Автор: фото: Микола ГОВІРКО
  Луганчанин Олександр Кар’ян лікується в травматології обласної лікарні. Чоловік відпочивав з дружиною на пляжі, як на нього наскочив позашляховик
Луганчанин Олександр Кар’ян лікується в травматології обласної лікарні. Чоловік відпочивав з дружиною на пляжі, як на нього наскочив позашляховик

29 червня на пляжі Ольховського дачного масиву на березі озера Зелененьке в Луганську зібралося кількасот відпочивальників.

Люди лежали тісно. Луганчанам подобається цей пляж, бо туди не заїжджають машини — торік по периметру зробили насип і поставили огорожу.

Близько 14.00 відпочивальники почули удар. Сірий джип "лексус" ударив червону "ниву". Легковик відлетів, а іномарка перескочила насип, зігнула три стовпи й залетіла на пляж.

— Я бачив, як моя машина відскочила. джип летів на мене, — згадує власник "ниви" 32-річний художник Дмитро Сергієнко. — Дружина встигла мене відтягнути. Але обличчя смерті я побачив, воно було у формі значка "Лексуса". Колись я це намалюю.

Джип поїхав по людях. Переїхав 45-річну Людмилу Жукову, наскочив на 22-річного Олександра Кар"яна, ударив його тещу Наталію, 49 років.

— Ми з дружиною були біля води. У мене на животі лежав брат жінки — 7-річний Єлисей, — згадує Олександр Кар"ян. — Почув грюкіт. Обертаюся, а на мене по людях летить "лексус". Коли його бампер був перед носом, я відкинув малого в очерет. Сам не встиг.

Джип наскочив на Олександра. Переднім колесом переїхав, а заднє забуксувало на спині Кар"яна, розірвало шкіру і м"язи. Колесо крутилося.

— Сашу молотило, як у м"ясорубці, — розказує Дмитро Сергієнко.

Із водійського крісла іномарки випав 34-річний Володимир Федоров. Він був п"яним. Лаявся і дивувався, чому машина стоїть. Обурені відпочивальники оточили джип. Водія й автівку били, на Олександра лили воду, щоб не знепритомнів.

— Якби не мій Саша, то джип помчав би далі, — Алла Іванівна, мати Кар"яна, сидить біля сина в лікарняній палаті.

"Швидка" забрала потерпілих до лікарні. У Людмили Жукової поламана нога, в Олександра Кар"яна — черепно-мозкова травма, поламана лопатка, численні рани й забої, у його тещі — забій хребта. Водія відвезли до наркологічного диспансеру у стані тяжкого сп"яніння.

Кар"ян — оперуповноважений кримінального розшуку Станично-Луганського райвідділу міліції Луганська. Два дні провів у реанімації, 1 липня його перевели до травматології.

Водій джипа Володимир Федоров працює одним із керівників будівельної організації. Нині він у лікарні під охороною.

— Того дня було зібрання дачників, — згадує свідок, який відмовляється називатися. — Обговорювали проведення газу. Федоров також приїхав, а заодно й відпочивав. Його бачили в магазині, коли купував горілку й цигарки.

Поруч у "лексусі" сидів голова одного з місцевих дачних кооперативів.

Зараз ви читаєте новину «Джип подавив пляжників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути