вівторок, 19 березня 2019 07:10

Двоє сестер згоріли в будинку

У селі Синяк Вишгородського району Київської області у пожежі загинули сестри 3-річна Єлизавета та 1-річна Марія Губенки вдень 7 березня. За дітьми в будинку наглядала баба Наталія Синиця, 60 років. Їй вдалося врятуватися.

— Я набирала дрова і побачила дим у сусідів. Подумала, листя палять. Хотіла з ними сваритися. Коли підійшла ближче, поняла, що чадить із хати, — згадує сусідка 74-річна Варвара Боголій. — Наталка вийшла сильно обгоріла. Казала, що випила ліки від тиску і заснула. Коли прокинулася — кругом дим. Одразу кинулася на вулицю. Спитала в неї, де діти. Горять, каже, в хаті.

Батьки дівчат були за 500 мет­рів від дому, в магазині. Подзвонили сусіди і сказали про пожежу.

— Рятувальники їхали більше години, — розповідає батько загиблих дівчат 38-річний Олег Губенко. — Поки їх чекали, розбив вікно і сам кинувся в хату. Вогонь хвилею вдарив мені у спину і плечі. Тоді не зважав. Думав лише про дітей. Виніс їх, але вже не дихали.

Слова чоловіка заперечують сусіди.

— Неправда. Дітей витягували пожежники. А батьки спокійно стояли збоку, ні сльозинки з очей, — каже 27-річна Євгенія Глушко, сусідка Губенків. — Для мене це шок. Тяжко було те бачити.

Наталія Синиця зараз у лікарні. Подружжя Губенків живе у господарському приміщенні. Причину пожежі мають установити експерти.

Вранці 4 березня в Кам'янському на Дніпропетровщині згоріла хата 31-річного Максима Шаповала. Загинула його донька 2-річна Кіра. Синів 5-річного Кирила та на рік молодшого Богдана врятував сусід Віктор Мацапура, 59 років.

— Сусіди побачили, що хата горить. Дим валить із комина, з-під стріхи. Знали, що діти можуть бути самі дома, тому й побігли рятувати, — розповідає Віктор Васильович. — Вибив вікно, хлопчики сиділи недалечко. Перегнувся, обох дістав. Дівчинки видно не було, все затягло димом.

Максим та його дружина Олена дітей залишали самих вдома часто, кажуть сусіди. Того дня жінка пішла в крамницю, чоловік був на роботі.

— Дівчинку знайшли непритомною в дальній кімнаті. До приїзду лікарів робили їй штучне дихання. Але за дві години вона померла, — каже Олександр Шевченко з обласного управління з надзвичайних ситуацій. — Хлопчики кілька днів були в реанімації, зараз уже вдома. Сім'я в них благополучна. Будинок мали охайний. Зараз намагаються його відновити.

Попередньо, причиною пожежі стали дитячі пустощі з вогнем.

Зараз ви читаєте новину «Двоє сестер згоріли в будинку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути