понеділок, 19 жовтня 2009 19:54

Дмитро Полюхович боїться повертатися в камеру

Автор: фото з сайту www.newsru.ua
  Дмитро Полюхович працював головним редактором журналу ”Артек”. Нині він у слідчому ізоляторі
Дмитро Полюхович працював головним редактором журналу ”Артек”. Нині він у слідчому ізоляторі

43-річний киянин Дмитро Полюхович боїться за своє життя, просить слідчих гарантувати йому безпеку. Він сидить у камері N185 столичного слідчого ізолятора N13. Його підозрюють у зґвалтуванні 9-річної доньки Тетяни і сина Юрія, 12 років.

— Після репортажів по телебаченню Дмитрові погрожували, — каже Ідан Алієв, адвокат арештованого. — Він був доведений до такого стану, що боявся і відмовлявся повертатися в камеру. Його стан близький до самогубства.

Генерального директора Міжнародного дитячого центру "Артек" Бориса Новожилова, якого теж називають причетним до зґвалтування, 19 жовтня забрали до лікарні.

— За останні три роки Новожилов переніс інфаркт та два гострі серцеві напади, — кажуть у прес-службі "Артека".

Столичні міліціонери розслідують справу зі зґвалтування двох неповнолітніх. Причетними називають їхнього батька Дмитра Полюховича, генерального директора "Артека" Бориса Новожилова, головного лікаря цього дитячого центру Генріха Ратта, методиста Дмитра Лєпєшева, ведучого геологічного гуртка Володимира Дунаєва, священика Вадима Паєвського і трьох нардепів-"бютівців" — Віктора Уколова, Сергія Терьохіна і Руслана Богдана.

Поки що у справі є лише покази потерпілих. Вони запевняють, що батько силував їх упродовж 2006–2009 років у столичній квартирі й на території відомчого готелю "Адалар" в "Артеці". Діти не брешуть, бо їхні свідчення перевірили на детекторі, а лікарі зафіксували ушкодження статевих органів.

Діти не брешуть, їхні свідчення перевірили на детекторі

Олена та Дмитро Полюховичі познайомилися 16 років тому. Їй було 19, йому — 27. За рік одружилися. Жили у Києві. Дітей мати не могли, тому всиновили хлопчика і дівчинку. Наприкінці 1990-х подружжя жило окремо, хоч офіційного розлучення не брали. Діти бували то з батьком, то з матір"ю.

Останні кілька років Олена Полюхович помічала зміни у поведінці дітей. Водила їх до психологів, однак ті не могли встановити причини. У квітні донька зізналася матері, що її домагається батько. Олена понесла заяву на чоловіка до міліції. Справу порушили за кілька місяців. З"ясувалося, що до зґвалтування причетні керівники "Артека" й народні депутати.

Депутати, працівники "Артека", священик і батько спростовують закиди Олени Полюхович. Сергій Терьохін готовий підтвердити свої слова на детекторі брехні в прямому ефірі.

Зараз ви читаєте новину «Дмитро Полюхович боїться повертатися в камеру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути