вівторок, 15 липня 2008 07:05

Дмитра Зиневича загриз уссурійський ведмідь

Зранку 13 липня відвідувачі Миколаївського зоопарку помітили в клітці з уссурійськими ведмедями тіло чоловіка. Ніхто не бачив, як воно туди потрапило.

— Я гуляв зоопарком, — згадує миколаївець Михайло. — Почув по гучномовцю, що працівникам зоопарку треба негайно підійти до вольєра з ведмедями. Стало цікаво, я теж підійшов.

Самець уссурійського ведмедя бавився з людським тілом. Роздер чоловікові живіт, відірвав кисть руки, гриз стегно. Працівники зоопарку викликали рятувальників. Пожежники відігнали тварину водою під напором.

Загиблим виявився безробітний миколаївець 26-річний Дмитро Зиневич. Він хворів на шизофренію.

— Чоловік сам винен у трагедії, — каже директор зоопарку Володимир Топчий. — Щоб потрапити до вольєра, треба перелізти через високий паркан. Тварина не винна, вона завжди залишається твариною зі своїми інстинктами. Ведмідь не міг дістати відвідувача з вольєра.

Дмитро перебував на психіатричному обліку, спиртного не вживав. Лікарі називають його спокійним і врівноваженим. Декілька років тому він працював у зоопарку, опікувався дрібними гризунами. За словами родичів, тварин дуже любив.

Того ранку Дмитро сказав рідним, що пішов до церкви. До зоопарку прийшов одним з перших, касир і охорона звернули на нього увагу. Одразу пішов до клітки з ведмедями.

Уссурійського ведмедя, який загриз Дмитра, звуть Бабай. За дев"ять років життя у Миколаївському зоопарку він жодного разу не проявляв агресії. На Зиневича напав, бо захищав свою територію і двох самок.

Того ж дня охорона зняла із загороди вольєру амурських тигрів 14-річного львів"янина, якого хотіли сфотографувати сп"яніла мама і дід.

Зараз ви читаєте новину «Дмитра Зиневича загриз уссурійський ведмідь». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути