пʼятниця, 18 лютого 2011 00:00

Дмитра Лящука вмовили подарувати квартиру

Киянин Дмитро Лящук, 50 років, втратив помешкання на вул. Мілютенка. Подарував її Венері Дорофєєвій, матері своєї сусідки Оксани.

— Квартира — це єдине, що мав брат, — зітхає 53-річна Оксана Лящук, сестра Дмитра. — І ту видурили.

Дмитро з родини митців. Його батько — викладач, заслужений діяч мистецтв, мати — художниця, сестра — музикант. Він пише картини на замовлення. Однокімнатне житло на 33 "квадрати" успадкував від баби з дідом. Жив там з дружиною і сином. 15 років тому розлучився, син залишився з матір'ю.

— Через те розлучення замкнувся, почав пити, — згадує Оксана. — Став чути якісь голоси, ходити босим на Лису гору заряджатися енергією, тижнями зачинявся у квартирі. Йому ввижалися потойбічні істоти.

— Десь із 2000 року погано себе поводив, — додає художниця Катерина Ходаковська. — Стукав по батареях, виганяв духів. Бачив, як із тюбика зубної пасти лізуть гноми.

У чоловіка частішали нервові розлади. Родичі періодично лікували його у психоневрологічній лікарні, однак не оформляли психічну хворобу та інвалідність.

— Не хотіли афішувати, бо кому то треба, — каже Оксана. — Він же на людей не кидався.

— Намагалися не надавати розголосу хворобі, щоб син якомога довше міг знаходитися в соціумі, — пише батько Дмитра у відкритому листі депутату Борисові Олійнику. — Хвороба має таку форму, що помітити її можна тільки спостерігаючи за сином щодня.

Періодично Дмитро позичав гроші у сусідки Оксани Дорофєєвої. Коли вкотре прийшов, та погодилася дати в борг лише під заставу помешкання.

— Документи на квартиру були у батьків, — каже Оксана. — Але Діма їх вкрав. Потім зізнався, що щось недобре зробив із житлом, але не міг згадати що.

Виявилося, що у листопаді 2008 року Лящук підписав у нотаріуса договір дарування помешкання Венері Дорофєєвій. Коли родичі про це дізналися, почали оскаржувати угоду в суді. Запевняють, що на момент підписання Дмитро не відповідав за свої вчинки.

— Ми пояснювали це Дорофєєвій, — розповідає його сестра. — Вона не погодилася віддавати. Коли ми пішли в суд, заявила: "Посмотрим, у кого больше денег". Спочатку просто настроювала Діму проти нас, а тепер поміняла тактику. Розказує, що у них велика любов.

22 лютого справу Лящука має розглянути Апеляційний суд Києва.

— Навіть не знаємо, що нам робити, — говорить його сестра. — Грошей на суди немає. У мене зарплата 1600 гривень. А Дорофєєва сміється: "А что вы будете делать, если ваш брат покончит с собой?"

Зараз ви читаєте новину «Дмитра Лящука вмовили подарувати квартиру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути