Ексклюзиви
вівторок, 02 квітня 2019 07:20

Дмитра Булдиська звинувачують у перевезенні нелегалів

У білоруському Бресті 35-річного Дмитра ­Булдиська з Житомира засудили до 3,5 року колонії. Чоловіка звинуватили в нелегальному перевезенні мігрантів до Європи. Він провину не визнає.

Перевезеннями Булдисько займався з осені 2018-го. Роботу водія запропонував знайомий палестинець Сакка Ісса. Обіцяв гарну оплату. Їздити мали як напарники.

— Муж со мной посоветовался, я сказала — езжай. Финансовая ситуация в нашей семье тогда была нелучшая. Подозрений Исса не вызывал, знаем его больше трех лет. У него украинское гражданство. Живет то в Киеве, то в Харькове, — розповідає 33-річна Ольга Булдисько, дружина Дмитра. — Діма в деталі не влазив. Коли приїхали в Білорусь, Ісса пішов зустрітися з якимось чоловіком у кафе. Виявилося, що шукав людину, яка проведе через кордон. Дорогою взяли ще одного пасажира — алжирця. У прикордонній з Польщею території їх затримали. З'ясувалося, що та людина — підставна особа служби безпеки. А пасажир — алжирський нелегал.

Алжирця ­депортували за співпрацю зі слідством. На суді Сакка Ісса заявив, що Дмитро нічого не знав про деталі поїздки, виконував роботу найнятого водія.

В ізоляторі тримали понад п'ять місяців. У Дмитра почалися проблеми з серцем. Доки було слідство, до нього не пускали ні дружину, ні українського консула.

Сакка Ісса отримав чотири роки ув'язнення в колонії посиленого режиму. Також конфіскували майно, яке мав у Білорусі.

За участь у перевезенні нелегалів до Європи, білоруське законодавство передбачає до семи років в'язниці. Кількість виправдувальних вироків — мінімальна.

— Кожен українець має свідомо й відповідально ставитися до вибору пропонованої роботи. Уточнювати всі деталі спів­праці, — каже 54-річний Василь Кирилич із Міністерства закордонних справ. — Через необізнаність люди потрапляють у подібні ситуації. Покарання відбувають відповідно до законодавства країни, де їх затримали.

Зараз ви читаєте новину «Дмитра Булдиська звинувачують у перевезенні нелегалів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути