Ексклюзиви
четвер, 03 грудня 2020 06:50

"Дівчину мельком бачила, чоловіка добре запам'ятала"

Двох вуличних злодіїв впіймали ошукані люди в Черкасах. Упізнали їх за записами з камер відеоспостереження в салоні краси. Там вони вкрали телефон працівниці 19 листопада.

— Коли в моєї дружини вкрали телефон, я із записів відео зробив фото. На них видно обличчя злодіїв. Виклав у фейсбук, — розповідає 47-річний Дмитро Шакін. — 23 листопада у салон зайшов чоловік, якого кілька тижнів тому теж пограбували. Просив повідомити, якщо буде щось відомо про тих двох. А за півгодини забігає назад і каже, що бачив їх на вулиці. З моєю дружиною догнали їх. Тримали до приїзду поліції.

Затримані хотіли домовитися, аби їх відпустили.

— Поліція їхала хвилин 10–15, — про­довжує Шакін. — У цей час парочка намагалася втекти. Обіцяли дружині, що віддадуть украдений телефон, якщо мирно розійдуться.

Затриманого чоловіка впізнала й місцева продавчиня Тетяна Форманюк, 41 рік. Стверджує, він забрав у неї 16 тис. грн.

— Того дня мала віддати виручку за товар, — розповідає Тетяна. — До мене підійшла ця пара. Почали розпитувати. Кошельок по неосторожності поклала на стілець. Доки я відвернулася, вже не було нікого. Дівчину я мельком бачила, а чоловіка добре запам'ятала. Коли побачила його фото в інтернеті — впізнала.

Тетяна самостійно виховує 12-річну доньку. Щоб погасити борг перед власником, взяла кредит.

— Позичила в кількох банках, — каже Тетяна Форманюк. — За два дні після крадіжки в мене був день народження. Слізно просила, щоб дарували гроші. У вкраденому кошельку були й мої банківські картки. Які зразу ж заблокувала. Але злодії намагалися розрахуватися ними за покупки. Відеокамери їх зафіксували.

Затриману пару допитали й відпустили. Згодом чоловіка оголосили в розшук. 26 листопада затримали на вокзалі, коли збирався тікати до Львова.

— У злочинах чоловік і жінка не зізнаються. Їхню причетність до крадіжок перевіряємо, — каже дільничний офіцер поліції Олександр Петренко.

Зараз ви читаєте новину «"Дівчину мельком бачила, чоловіка добре запам'ятала"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути