Ексклюзиви
понеділок, 03 липня 2006 15:42

Дівчаток збив п"яний водій

  Кандидати у майстри спорту з ковзанярського бігу Аня Светненко (третя зліва) з товаришами під час чемпіонату України у Києві. 2005 рік
Кандидати у майстри спорту з ковзанярського бігу Аня Светненко (третя зліва) з товаришами під час чемпіонату України у Києві. 2005 рік

"Аня схопила дітей і відштовхнула їх у кущі. Не встигла тільки Катю врятувати і відскочити сама. Діти кажуть, що потім водій "жигулів" вискочив із салону, хутко вибив потріскане лобове скло, потім сів за кермо і чимдуж дременув геть", — розповідає 46-річний Андрій Горшечніков, старший тренер із ковзанярського бігу Сумської області.

15-річна Аня Светненко та 13-річна Катя Малишенко із Шостки на Сумщині загинули минулого вівторка під колесами "жигулів". Дівчатка та ще п"ятеро дітей бігли тренувальний крос, коли їх збив автомобіль, у якому їхали троє п"яних рибалок.

Аня і Катя вчилися у спортивній школі "Свема". Напередодні вони із ще 12 дітьми та чотирма тренерами приїхали на спортивну базу готуватися до змагань  на першість України. Крос бігли асфальтованою дорогою посеред лісу біля села Пирогівка. За словами Андрія Горшечнікова, тренери завжди попереджали дітей, щоб ті бігали обережно. Адже дорогою частенько їздять п"яні водії.

Дівчина мала скоро їхати до Європи

— Коли діти вийшли стежкою до дороги, то зупинилися на узбіччі подивитися, чи немає машин, — веде далі Горшечніков. — Побачили, як на великій швидкості мчить автомобіль. Зупинилися перечекати. Але машина мчалася прямо на них. Найстарша, Аня Светненко, відштовхнула всіх у кущі, тільки Катю не встигла.

Від удару Катя Малишенко померла на місці. Аню каретою "швидкої" повезли до Шосткинської центральної райлікарні. Дівчина померла в ліфті, коли її піднімали на каталці до операційної.

— Аня займалася в секції п"ять років. Стала кандидатом у майстри спорту з ковзанярства.

Цього року, у лютому, вона перемогла на чемпіонаті України серед юніорок. Фактично, Аня була четвертою із ковзанярства в Україні серед жінок, — каже про свою вихованку Андрій Горшечніков. — Дівчина мала скоро їхати до Європи, щоб потроху звикати кататися на хорошому льоду. Ми купили їй голландські ковзани, ролики та інше спорядження. Вже був готовий закордонний паспорт. Це велика втрата для ковзанярського спорту в нашій країні. Буду добиватися, щоб Аню Светненко нагородили посмертно, бо вона ціною свого життя врятувала інших дітей.

Тренер каже, що спорт для Ані був на першому місці. Вона не пропустила жодного заняття у спортшколі, не хворіла. У школі теж добре навчалася.

— Катя Малишенко два роки займалася акробатикою. А потім пошкодила на доріжці п"яту, і я забрав її у секцію ковзанярства, — розповідає Горшечніков. — Нещодавно перевів Катю у дорослу групу: вона за півроку досягла результату, якого дехто роками добивається. Я її називав Зірочкою. Обіцяв, що обов"язково виграє першість країни.

У лікарню потрапили ще троє підлітків.

Через дві години після трагедії правоохоронці на лісовій дорозі знайшли "жигулі".

Машина застрягла у піску. Пізніше затримали водія і пасажирів. Виявилося, що троє жителів Шостки рибалили на березі Десни. Із собою вони привезли майже п"ять літрів самогону, який пили всю ніч. Наступного дня вибралися до села по пиво.

У міліції кажуть, що 30-річному жителеві райцентру, який збив дітей, загрожує від 8 до 12 років позбавлення волі.

Зараз ви читаєте новину «Дівчаток збив п"яний водій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути