Ексклюзиви
середа, 06 жовтня 2010 01:42

"Дитині війни" не доплачують пенсію

- Іздіваються над людьми як хочуть. Ганяють стару людину по кабінетах, шо хтять то і роблять, - скаржиться киянка Неля Абрамович, 68 років. - Ніхто не хоче гроші давати. Неля Йосипівна родом із Летичівського району Хмельниччини. Її батьків убили на війні, вона з двома братами лишилися сиротами. Усі троє згодом отримали статус "дитина війни". Згідно з законом України "Про соціальний захист дітей війни" з 2006 року мають отримувати 30% надбавки до мінімальної пенсії.

- Старший наш брат помер, а середній живе і получає дотації, - продовжує. - Мені каже: ходи бийся, і ти получиш.

Неля Йосипівна працювала різноробом на заводах. Тепер отримує 800 грн пенсії. Має одержувати ще 216,9 грн доплати. (30% від мінімальної пенсії 723 грн. - "ГПУ").

- Ходила в Пенсійний фонд - не дають. Подала на них до суду, 8 липня 2009 року виграла. За 10 днів постанова набула чинності. Я забрала копію постанови 22 числа, ніхто нічого не казав. А потім оказалося, що судиха заднім числом прийняла оскарження від Пенсійного фонду. Тепер моя справа в Апеляційному суді. Уже півтора року там, а мені ні копійки не дають.

Зараз ви читаєте новину «"Дитині війни" не доплачують пенсію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути