четвер, 11 червня 2009 18:14

Діти підірвалися на відлякувачі кротів

12-рiчна Аліна Куцевол із міста Кіровське, що на Донеччині, вдень 30 травня поїхала з батьками до бабусі. Та живе в селищі Московське Шахтарського району.

Доки батьки поралися по господарству, дівчинка гралася із другом Дмитром Федоровим, 10 років. Побігли на город. На сусідських грядках побачили кротячу нору. Поряд — дерев"яні палички і яскраво-жовті дроти. Щойно дівчинка торкнулася їх, як пролунав вибух.

— Спрацював саморобний вибуховий пристрій, — каже Олександр Орєхов із райвідділу міліції. — Його сконструював господар дачі. Таким чином полював на шкідників. Пристрій помістив у кротячій лунці. Зазвичай таку пастку ставлять на ніч, а на день знімають. Однак господар забув це зробити.

Вибух скалічив дітей. Аліна не бачить на око, другим лише розрізняє предмети. Дмитро теж бачить лише на одне око. Дітей прооперували у відділенні хірургії ока Донецької обласної травматології і відправили до Інституту очних хвороб і тканинної терапії ім. Філатова в Одесу. Медики намагаються врятувати дітям зір.

Проти 50-річного господаря дачі міліціонери порушили кримінальну справу. Йому загрожує до двох років в"язниці. Місцеві називають чоловіка куркулем. Вимагають для нього найсуворішого покарання.

Зараз ви читаєте новину «Діти підірвалися на відлякувачі кротів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути