пʼятниця, 23 червня 2017 07:20

Дев'ятикласника з учителем затягло у водяний вир

У річці Дністер поблизу села Устя-Зелене Монастириського району на Тернопільщині втопилися 14-річний Максим Сказків та його вчитель Володимир Федорчук, 52 роки. Їх затягнуло у водяний вир. Рятувальники шукали тіла кілька годин.

— Двоє вчителів та семеро учнів вирушили в похід. Ішли берегом Дністра. Опівдні вирішили перепочити. Двоє дітей зайшли у воду, — розповідає Сергій Крета з обласної поліції. — Хлопчики стояли неподалік берега. У якийсь момент течія під ногами утворила вир. Не втримались і впали у воду. Вчитель кинувся їх рятувати. Одного витягли рибалки. Другого — не змогли. Загинув разом з учителем.

Володимир Федорчук очолював пластунську організацію. Максим Сказків закінчив восьмий клас, займався живописом. Обидва — із селища Підгайці.

— Максима знайшли та привезли раніше, потім — учителя. Казали, важко було шукати. Все сталося на очах дітей. Вони з різних шкіл, були у тій же пластунській організації, — говорить Олександра Гайва із управління культури та туризму. — Володимир Федорчук був людиною творчою, товариською та безкорисливою. Він — різьбяр. У художній школі працював викладачем з обробки дерева. На громадських засадах із дружиною Надією створили пластунську організацію. Мають дорослих дітей — 26-річну доньку та на два роки молодшого сина. Надія працює у дитячому садку вихователем.

Зараз ви читаєте новину «Дев'ятикласника з учителем затягло у водяний вир». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути