вівторок, 16 квітня 2019 07:45

Десятеро людей украли 15 мільйонів гривень

Автор: WWW.FACEBOOK.COM/ОЛЕГ_БЕХ
  Гранатомети, автомати, пістолети, вибухівку, патрони, гранати знайшли поліцейські в гаражах підозрюваних у нападах на інкасаторів
Гранатомети, автомати, пістолети, вибухівку, патрони, гранати знайшли поліцейські в гаражах підозрюваних у нападах на інкасаторів

Харківські поліцейські спіймали банду, яка сім років грабувала інкасаторів. У її складі були 10 чоловіків: дев'ятеро киян і харків'янин. Діяли на території Харківської, Київської та Полтавської областей. Украли понад 15 млн грн.

До складу банди входив колишній працівник СБУ. Допомагав прикривати злочини. Через це їх складно було вирахувати, кажуть у прокуратурі.

— Останнім часом жоден із них не працював. Розбоями займалися з 2013-го, — каже 43-річний Олег Бех з обласної поліції. — Вкрадені гроші витрачали на дорогі машини та відпочинок. Під час обшуків у гаражах знайшли гранатомети, автомати, пістолети, вибухівку, патрони, гранати. Користувалися ними під час нападів. Кожну операцію ретельно планували.

Один напад стався влітку 2016 ро­ку в селищі Куп'янськ-Вузловий на Харківщині. З машини інкасаторів вкрали 5,5 млн грн.

— Тоді двоє інкасаторів вийшли з машини, щоб змінити касети в банкоматі. Всередині з грошима залишився водій, — розповідає 34-річна Віта Дубовик з обласної прокуратури. — До нього підбігли двоє чоловіків із пістолетами, витягли з салону. Вскочили за кермо і втекли. Під час слідства з'ясували, що до злочину причетний колишній працівник СБУ. Тому справу передали військовій прокуратурі.

Затриманих підозрюють у чотирьох грабежах. Кількість постраждалих встановлюють. Убитих серед інкасаторів не було, за попередніми ­даними.

— Довго вистежували цю банду. На даний час затримали п'ятьох. Перевіряємо їхню причетність до інших злочинів, — каже Владислав Зубко, перший заступник військового прокурора Харківського гарнізону.

Також злочинців підозрюють у ­замаху на вбивство головного лікаря Київського міського клінічного шпиталю ветеранів війни Віктора Олійника, який стався ввечері 19 березня. Вибух пролунав, коли чоловік заходив до під'їзду багатоповерхівки на вул. Сулеймана Стальського, 30.

— Він живе на сьомому поверсі. Підійшов до дверей під'їзду, але в останній момент повернувся до машини по ключі. Це його врятувало, — каже сусідка Надія, 64 роки. — Бахнуло так, що вирвало двері в під'їзді, вибило вікна. Кажуть, бачили перед цим якогось чоловіка, як тікав.

Лікар відбувся незначними травмами. Коментувати інцидент відмовився. Мотиви нападу в поліції також не розголошують.

Зараз ви читаєте новину «Десятеро людей украли 15 мільйонів гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути