пʼятниця, 14 грудня 2012 00:15

Чоловіка застрелили в центрі Львова

Автор: підготував Павло Паламарчук
 

У вівторок, 11 грудня, о 18.30 на розі львівських вул. Єфремова і Старицького, неподалік університету "Львівська політехніка", сталася перестрілка. Одного чоловіка вбили на місці, другого затримали. Так завершилася затримувальна спецоперація Управління боротьби з організованою злочинністю.

— Поверталася додому з роботи, — розповідає жінка років 30 у сірому пальті з хутром. Називатися відмовляється. — "Ланос" повільно їхав по Єфремова, раптом його заблокували з усіх сторін. Ззаду під'їхав мінівен, перед ним став міліцейський "бобик". Одразу роздався хлопок, потім із буса зо п'ять пострілів одиночних. Напевно, з пістолета. Одного зразу на місці хлопнули, а водій тікати почав. То вони за ним по вулицях ганялися. Усі в масках чорних, з автоматами. Було так, наче війна почалася. Я чуть не зомліла з переляку. Водія поранили і зловили-таки, його "швидка" забрала. Потім ті всі в масках швидко по машинах посідали і роз'їхалися. Кажуть, то кілерів якихось лапали.

За 1,5 год. після стрілянини навколишні вулиці обгороджені червоними стрічками. Біля кожного проходу стоять по двоє міліціонерів. На в'їзді з боку вул. Бандери патрулюють четверо автоінспекторів.

— Що там твориться? — запитує перехожий.

— Знімають фінальну сцену "Бандітского Пєтєрбурга", — жартує міліціонер. — Так шо давайте звідси. Не крутіться тут.

— Ми самі не в курсі, що тут таке, — щулиться від холоду інший. — Уже додому збиралися, раптом тривогу оголосили. Коли приїхали, отаку картину застали.

Посередині стоїть сірий "Деу Ланос". Заднє вікно вибите. Праві задні дверцята відчинені. Скла у них немає, звисає чорна тонована плівка. Навколо машини щільним кільцем стоять із десяток людей, дехто — у білих медичних масках, із ліхтариками. За ними видно труп чоловіка. Верхня частина тулубу лежить долілиць на дорозі, ноги — в салоні авто. Неподалік стоїть білий бус із написом "Експертна служба".

За 10 хв. люди розходяться. Двоє експертів розкладають таблички з цифрами біля знайдених гільз. Автомобіль починають оглядати працівники вибухотехнічної служби. Спеціальною палицею із дзеркалом на кінці оглядають дно машини. Біля голови мертвого чоловіка на снігу видно невелику пляму крові. Він — у синіх джинсах і сірій куртці. На ногах чорні туфлі.

О 20.45 до трупа прикріпляють гак із довгою білою мотузкою. Криміналісти та оперативники ховаються за ріг будинку. Ще двоє на відстані кількадесят метрів різко смикають за мотузку й перевертають тіло. Так роблять, коли підозрюють, що може бути вибухівка. Здалеку видно, що обличчя чоловіка заюшене кров'ю. На вигляд йому близько 40 років. Знову збирається натовп. Лікарка перевіряє пульс на шиї.

Тіло кладуть на ноші й заносять у "швидку". Машину забирає евакуатор. Слідчі обходять сусідні будинки. Дзвонять у кожну квартиру. Запитують, скільки там людей мешкають, що бачили на момент операції УБОЗу.

— Ніякі то не кілери, — розповідає жителька вул. Старицького. — Це рекетири з Привокзального ринку. У мене там кума торгує. Розказувала, що тиждень тому їм орендну плату збільшили з 2 тисяч до 8 за місце. А ше м'ясники з кожного проданого кіло мають гривню віддавати. Донецькі хочуть підібрати Львів під себе, от і прислали братків. Оце двоє з них. Винаймали квартиру десь тут неподалік. А міліція гарно спрацювала. Значить, не все ще у них "схвачено".

Наступного дня прес-служба УБОЗу поширила повідомлення, що відбулася операція із затримання особливо небезпечних злочинців. Під час її з авто, де вони перебували, пролунали два постріли. На цей момент не можна встановити, хто зі спільників їх зробив. Пострілами вбито одного та поранено іншого. У міліції вважають, що такі дії можна пояснити бажанням чоловіків уникнути кримінальної відповідальності. УБОЗівці зброї не застосовували.

Зараз ви читаєте новину «Чоловіка застрелили в центрі Львова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути