пʼятниця, 06 січня 2017 00:45

Чоловік умисне пустив газ і підірвав п'ять квартир

Автор: ФОТО З САЙТА www.gov.ua
  Рятувальники розбирають завали десятиповерхового будинку на вулиці Металургів, 24 у Сумах. Тут вибухнув побутовий газ. Постраждали десятеро людей. Одна жінка загинула
Рятувальники розбирають завали десятиповерхового будинку на вулиці Металургів, 24 у Сумах. Тут вибухнув побутовий газ. Постраждали десятеро людей. Одна жінка загинула

— В доме стоял непонятный гул. Мебель, посуда, люстры ходили ходуном. Вдруг — резкий взрыв. С родителями упали на пол. Первая мысль — бомбят. Все вокруг озарило. Части окон и балконной рамы вместе с кирпичами полетели вниз, на припаркованные машины. Стекло было даже на противоположной стороне улицы. Хорошо, что это был вечер. Как раз под домом — детская площадка. Днем там часто гуляют мамы с детишками. Могли пострадать, — розповідає Ярослав Філатов, житель будинку на вул. Металургів, 24, у Сумах.

3 січня близько 20:40 у квартирі на сьомому поверсі 10-поверхової будівлі стався вибух. За попередньою версією, через витік побутового газу. Підозрюють власника житла 59-річного Володимира Клочка. Зруйновані п'ять квартир. Постраждали 10 людей, троє з яких — діти. 64-річна Антоніна Вороніна загинула.

За словами жителів, за годину до вибуху в будинку смерділо газом.

— У кімнаті, де стався вибух, обвалилася підлога. Повністю зруйнувала квартиру знизу. Під завалами опинилися її мешканці — подружжя пенсіонерів. Чоловіка забрали в лікарню з порізами. Жінку придавило бетонне перекриття. Дістали її вже мертвою, — розповідає Олег Стрілка з Державної служби з надзвичайних ситуацій у Сумській області. — Рятувальники приїхали за 3 хвилини після виклику. Більшість людей повиходили на вулицю самотужки. Хто не зміг — допомогли. Перевірили, чи немає загрози обвалу. Потім по черзі жителів проводили у їхні квартири, щоб забрали необхідні речі. Брали в основному документи, гроші, ліки, одяг для дітей.

Мешканці будинку кажуть, їхній сусід Володимир Клочко умисне влаштував вибух. Жив у будинку понад 20 років, останнім часом — сам. Неодноразово грозився, що всіх підірве. Його слова серйозно не сприймали.

— Клочко має довідку про психічні розлади. Проблеми почалися кілька років тому, коли розійшовся з жінкою. Кидався на людей з погрозами. Частенько випивав, — розповідає мешканка будинку Еріка Шпанцева. — Неодноразово зверталися до поліції — та марно. Змусити його лікуватися не могли.

У Клочка закрита черепно-мозкова травма, численні порізи та опіки 30 відсотків тіла.

— Свою вину чоловік визнає. У присутності понятих розповів, що на цей крок пішов свідомо. Колишня дружина хотіла продати їхню трикімнатну квартиру, гроші розділити навпіл. Його це не влаштовувало. Вирішив позбутися житла, — каже Наталія Науменко з обласної прокуратури. — Відкрив конфорки газової плити. Коли здалося, що газ виходить повільно, за допомогою ключа від'єднав газову трубу. Після цього сів у кутку дальньої кімнати і запалив цигарку. Перевіряємо, чи справді чоловік був на обліку у психдиспансері. Якщо інформація підтвердиться, його відправлять на примусове лікування. Якщо ні — чоловіку загрожує до 10 років в'язниці.

У будинку жили 432 людини. 101 — потребують відселення. 48 осіб поселили в готелі "Ювілейний". Решта поїхали до родичів. Біля зруйнованої багатоповерхівки рятувальники облаштували пункт обігріву. Із постраждалими працюють психологи.

Експертна комісія визначить, чи підлягає будинок відновленню.

Зараз ви читаєте новину «Чоловік умисне пустив газ і підірвав п'ять квартир». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути