Ексклюзиви
вівторок, 03 жовтня 2006 17:46

Чоловік убив матір своїх восьми дітей

  Діти Яремчуків на батьківському подвір’ї в селі Зелена Надвірнянського району Івано-Франківської області
Діти Яремчуків на батьківському подвір’ї в селі Зелена Надвірнянського району Івано-Франківської області

— Того дня Яремчуки як завжди сиділи в кафе і пили, — пригадує 50-річна Марія із села Зелена Надвірнянського району Івано-Франківської області. — Потім вдома продовжили. Дмитро Анничку за щось приревнував і почав тлумити. Вона впала і вдарилася головою об підлогу. Чоловік залишив її лежати і пішов спати — не думав, що забив. Уночі заплакала дитина. Дмитро встав і пішов будити жінку, щоб та заспокоїла. А вона вже була холодна. Чоловік протверезів і почав кричати. Викликав міліцію і в усьому зізнався. У нас село велике — 4,5 тисячі мешканців. Але такого не було ніколи.

Дмитрові Яремчуку36 років, дружина була молодша на шість років. Вони мали восьмеро дітей: наймолодшій Марії11 місяців, найстаршому Михайлові 14 років. Хата Яремчуків стоїть у центрі села. З добротного дерева, тільки почорніла від недбалості господарів. Шибки потріскалися, подекуди їх бракує. Сусіди кажуть, що за хатою колись стояла стайня. Господар порубав її на дрова.

— Їм не треба було ніякої худоби, тільки горілка в голові була, — розповідає секретар сільської ради Ганна Остащук, 53 роки. — Дмитро постійно сидів у кабаку "Стасік". Там випивав, ще й жінку за собою тягнув. Вони ніде не робили, часто билися. Жили на державну допомогу на дітей. Раніше Дмитро працював у лісопункті, але господарство років десять тому розпалося. Відтоді постійно пили. У них навіть донька глухоніма народилася. Напевно, від того, що над вагітною жінкою знущався.

Дмитро учив дітей красти

Селяни часто бачили Анну з синцями. Але вона не скаржилася, заяв до міліції на чоловіка не подавала.

У селі кажуть, що всі брати Яремчука випивають. Аннині родичі також любили хильнути. Мама убитої померла вісім років тому. Як запевняють люди, "від горілки". Батько Анни відсидів у в"язниці за крадіжку. Зараз живе в Одеській області і вже 15 років не з"являється в селі. На похорони доньки не приїхав.

— Дивні в їхній родині були стосунки. На похорон невістки Дмитрова мама прийшла у світленькій жовтій хустці. Сусіди всі перешіптувалися, — обурюється 40-річна сусідка Яремчуків Надія. — Дмитро учив дітей красти. Сусіди чули, як казав їм: крадіть так, аби ніхто вас не видів. Люди часто бачили, як діти щось цупили з хат і магазинів. Але думали: бідні, нещасні, хай уже беруть.

— Цього року на їхню сім"ю з району принесли допомогу — макарони, крупи, — пригадує секретар сільради. — Колишній голова — їхній родич, то хотів хоч чимось багатодітній сім"ї допомогти. Віддали пакунки Анні з Дмитром. А вони вийшли з сільради і викинули їх у потічок. "Не треба нам вашої допомоги. Я й сам сім"ю прогодую", — пояснив Дмитро.

Зараз семеро дітей Яремчуків перебувають у Надвірнянській райлікарні, а 10-річна глухоніма Іванка — у спецшколі в Калуші Івано-Франківської області. Лікарі доглядатимуть за дітьми, доки їх не розподілять у притулок.

— Із райдержадміністрації суворо заборонили пускати будь-кого до дітей, — пояснюють медсестри. — У найстаршого хлопця після того, як запитали про батьків, сталася істерика. Довелося відкачувати.

Яремчуки прожили разом 15 років.

Зараз ви читаєте новину «Чоловік убив матір своїх восьми дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути