пʼятниця, 29 квітня 2011 01:00

Чоловік посадив іншого на ланцюг

Автор: Фото: Микола ТКАЧУК
  Валерій Шаповалов показує цеп, яким припинав його Андрій Назаренко
Валерій Шаповалов показує цеп, яким припинав його Андрій Назаренко

Підприємець 32-річний Андрій Назаренко із села Бобрик Гадяцького району на Полтавщині 10 днів тримав свого працівника 53-річного Валерія Шаповалова на ланцюгу.

Бобрик за 22 км від райцентру. Дім з великим парканом Андрія Назаренка — у центрі села. Поряд — гараж, літня кухня, свинарник, теплиці. У дворі кілька порожніх собачих будок.

У брудних шортах та футболці виходить 38-річний Юрій, що працює у підприємця. Одразу тікає. З літньої кухні показується Валерій Шаповалов, запрошує зайти. У кімнаті два ліжка. Одне стоїть на пеньках. У стінах — дірки. На пательні смажаться макарони.

— Та який він фермер, просто поросят тримав. 40 штук було, — говорить про роботодавця. — Я восени у Новоселівці підробляв в одного господаря — Васі. До нього приїхав Назаренко. Казав, немає кого лишити на господарстві на три дні, поки він на весіллі буде. Я погодився. Він потім запропонував лишитися, працювати за харчі. Порав свиней, по дому хазяйнував. Але жив упроголодь — одна картошка у мундірах. Двічі тікав. Так він мене в Новоселівці знаходив, ізбівав і повертав назад. Я не видержав такої жизні. Продав сусіду чотирьох підсвинків за тисячу гривень. Гроші пропив і проїв.

Коли Андрій Назаренко дізнався про продаж свиней, побив сусіда-покупця, що той потрапив у лікарню. А Валерія Шаповалова почав щоночі прив'язувати ланцюгом до ліжка.

— Казав: "Ти в мене вмєсто собаки робити й гавкать будеш", — Валерій насуплюється. — Перший раз припнув коротким цепом за шию. Чуть не гигнув. Потім він надумав їхати кудись на 10 днів. Мене припнув. Каже: "Юрко тобі їсти дасть і відро принесе".

— Я не міг на відро сходити по большому, — продовжує Валерій. — Підговорив Юрка принести напильник. Цеп перепиляв. У туалет бігав уночі, щоб ніхто не бачив.

Прикутого Шаповалова помітив сусід, який випадково зайшов на подвір'я. Викликав міліцію.

— Він стільки разів попадався, і все сходило з рук, — говорить про Назаренка жінка. Просить не називати її. — Руки розпускає. Було, й ребра людям ламав. Викручувався з любих ситуацій, бо гроші має, крутих адвокатів може найняти. Ходить селом королем, відчуває безнаказаность.

Назаренко живе у Гадячі. З дружиною Анастасією виховує 2-місячну дитину. Люди кажуть, будинок у Бобрику він отримав від вітчима.

Зараз підприємець — у слідчому ізоляторі у Зінькові.

— Андрія притягували раніше за розповсюдження наркотиків, — розповідає Геннадій Білоцерківець із Гадяцького районного відділу міліції. — За незаконне утримування людини йому можуть дати до п'яти років ув'язнення.

Зараз ви читаєте новину «Чоловік посадив іншого на ланцюг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути