вівторок, 21 вересня 2010 03:12

"Через ту собаку додому боїмося йти"

Жителі 5-поверхівки на вул. Енгельса, 120/2 в Черкасах бояться заходити до своїх квартир. Переймаються, що їх покусає вівчарка Блек із квартири на першому поверсі. Вона часто вибігає з помешкання без намордника.

— От у нас гостював улітку онук Сашко, — каже 54-річний Сергій Мягков із квартири N37. Живе на п"ятому поверсі. — 30 червня вигулював Дануську — нашого пікінеса. Заходить у будинок, як на них вискакує Блек. Давай рвати Дану.

— Ми обоє були дома. Почули визг і кинулися вниз. Сашуня від шоку забився в куток, насилу відтягли. А Володя Гетало, хазяїн Блека, стоїть, наче нічого не сталося. Чого кричите, каже, придурки, — додає 55-річна Світлана Мягкова.

Від переляку 12-річний Олександр став запинатися. Дана здохла від внутрішнього крововиливу.

Після пригоди Мягкови поскаржилися на сусідів до міліції. Там відмовилися порушувати кримінальну справу, бо собака не завдав поранень дитині.

— Що Саша перелякався — до уваги не береться. Хоч після того він кричав ночами, ходив як лунатик. А про Дануську й слухати не схотіли — Світлана Олександрівна показує фото пораненого пікінеса. На спині вирваний шмат шкіри. — Цей Блек постійно кусає дорослих, дітей. Гетали ж кажуть, що він

не кидається.

До квартири заходить сусідка 75-річна Зінаїда Агєєва.

— У мене був котик, — каже вона. — Якось він вискочив, а там Блек. Чуть не розірвав його, бо не любить котів.


Торік у грудні Блек покусав 26-річну Надію Кикут та її пуделя Джека.

— У тому будинку ми квартиру наймали, — згадує Надія. — Заходжу в під"їзд із Джеком, чую: їхні двері відкриваються. Узяла Джека на руки, бо Блек його не раз гриз. Відвернулася спиною, щоб не побачив його. Але Блек зірвався, схопив мене за руку, роздер шубу, джинси, сапожки. Я потім заяву в міліцію писала.

Власники вівчарки заплатити Надії $200.

— Забрала заяву, бо бачила, що дільничний на їхньому боці, — каже Кикут. — Потім перебралися звідти від гріха подалі.

Покусані та інші жителі будинку писали колективну скаргу на собаку. Власників не покарали.


Блек належить В"ячеславу Скрипнику. Живе в його квартирі. Але вигулює собаку тесть Володимир Гетало.

— Блек кинувся на пікінеса, бо той перший гавкнув, — каже Олена Гетало, 54 роки. — Мій чоловік одразу його відтягнув, але ті люди почали обзиватися. Із ними толком не возможно побалакати, не йдуть на контакт, не вітаються. Із Надею ми мирно розійшлися, заплатили за лікування.

Дільничний міліціонер 25-річний Сергій Чорновол каже, що власників вівчарки оштрафують за порушення правил утримання тварин — від 51 до 185 грн.

Зараз ви читаєте новину «"Через ту собаку додому боїмося йти"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути