середа, 17 жовтня 2018 07:20

Cелище лишилося без води

Автор: WWW.TSN.UA
  Мешканці селища Губиниха Новомос­ковського району на Дніпропетровщині мітингують під стінами райдержадміністрації. Вимагають поновити водопостачання, яке відключили понад два місяці тому
Мешканці селища Губиниха Новомос­ковського району на Дніпропетровщині мітингують під стінами райдержадміністрації. Вимагають поновити водопостачання, яке відключили понад два місяці тому

5 тис. мешканців селища Губиниха Новомосковського району на Дніпропетровщині понад два місяці живуть без централізованої подачі води. Обленерго знеструмило місцевий водоканал через борг у 14 млн грн.

— Із крана вода лише тоненько капотить на першому поверсі. Вище — крани з літа сухі, — каже місцева 65-річна Раїса Журавель, живе в п'ятиповерхівці. — Питну треба купляти. Технічну воду привозять пожарніки. Каналізація забита, бо насосна станція не працює. Всі нечистоти вертаються в підвали ­домівок.

На підтримку збиткового підприємства в районному бюджеті були передбачені дотації. За два попередні роки водоканал отримав близько 9 млн грн. На погашення боргів цих коштів не вистачало.

— Торік наше підприємство визнали збитковим, рахунки закрили. Однак ми продовжували працювати. Доти щомісяця мали сплачувати близько мільйона гривень за електроенергію, — розповідає директор Новомосковського водоканалу Василь Колл. — За рік через закриті рахунки накопичилися борги й за комунальні.

У районній адміністрації кажуть: селищній раді треба створити нове комунальне підприємство, яке подаватиме воду.

— Воно візьме на баланс водопроводи, які там є, — пояснює Олександр Чечеленко з Новомосковської райдержадміністрації. — Щоб почало працювати без боргів, попросимо про реструктуризацію. Район допоможе платити.

Обленерго чекає на першу проплату — 4 млн грн. Ні у водоканалу, ні в селищної ради таких коштів немає. Чи створюватимуть нове комунальне підприємство та скільки на це потрібно часу, у селищній раді не знають.

Зараз ви читаєте новину «Cелище лишилося без води». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути