Ексклюзиви
середа, 08 травня 2013 07:30

Будинок Ніни Москаленко розтрощили ломами

  Киянин Ярослав Москаленко з бабусею Ганною Макарівною стоять біля свого будинку в провулку Землянському, 14. Дім розбили невідомі, коли мати із сином були на суді
Киянин Ярослав Москаленко з бабусею Ганною Макарівною стоять біля свого будинку в провулку Землянському, 14. Дім розбили невідомі, коли мати із сином були на суді

— Із 30 квітня під будинком стоїть самосвал і трактор з ковшем. У будь-який момент вони можуть зруйнувати мій дім, — каже у вівторок зранку киянка 48-річна Ніна Москаленко. — Паску святила у Видубицькому монастирі. За півгодини вернулася, бо боялася, що знесуть хату. Ті нехристи можуть зробити все і в таке велике свято.

28 квітня до будинку Ніни Іванівни ввірвалися близько трьох десятків чоловіків. У частині помешкання, що відсудив родич Сергій Михайленко, ломами повибивали вікна, стіни потрощили.

— Проститутка! — кричить повнотіла білявка років 50 услід адвокату Дар'ї Реві, яка представляє інтереси Михайленка. Вона з міліціонером іде по поваленому залізному паркану.

На траві лежить розламаний диван. На ньому — мати Ніни Іванівни 81-річна Ганна Москаленко. На городі стоять стара шафа, холодильник та крісло. У купі дерев'яних трісок — біла хустка. У кріслі сидить міліціонер, пише.

Того дня вдома були Ганна Макарівна і друг родини Олександр Шумов. Ніна Іванівна із сином, 16-річним Ярославом, ходили на засідання Печерського райсуду столиці. Там розглядали справу про фальсифікацію документів, за якими в Москаленків відібрали третину будинку.

— Вони витягли мене з хати, несли за руки й за ноги, — Ганна Макарівна з палицею пробирається крізь уламки. — Спідниця спала, я без трусів. Шпурнули мене під паркан. Упала, лежу, а так стидно, ще сусіди побачать. А ці бритоголові кричать: "Бабушка, хати у тебе вже немає!". Телефоную в міліцію, а мене питають: де цей дім, хто у ньому живе. Прикидаються дурачками. Міліція приїхала, коли бандити порозбігалися.

— Ці люди знають, що не будуть покарані, — додає Ніна Іванівна. — Ні міліція, ні прокуратура не займатимуться цим, бо Янукович дав команду.

Москаленки живуть у пров. Землянському, 14 у Печерському районі столиці. З вікон будинку видно Дніпро, поряд — Ботанічний сад. Земельну ділянку оцінюють у $2 млн. Сусіди мають великі маєтки. Родина живе там з 1986 року. Двір із хатою — майже 20 соток, поділений на три частини. Дві належали Москаленкам, третя — Юрієві Бабенку. Третину помешкання в Ніни Іванівни відсудив племінник покійного вітчима Сергій Михайленко, який живе в Росії. Торік учительці пропонували обміняти її дім на хату за містом. Вона відмовилася.

— Вони перейшли всі межі. Сказали: будеш кудись дзвонити, уб'ємо, — говорить Ніна Москаленко.

— Щось мені погано, — Ганна Макарівна спирається на палицю.

Чоловік у костюмі викликає "швидку". Жінку забирають у лікарню із серцевим нападом.

— Їм треба земля, — каже 67-річний Олександр Шумов. — Люди для них — сміття. Ми півтори години не могли додзвонитися в міліцію. Зв'язок заблокували. У мене на трьох телефонах не було мережі. Міліція прислужує цій бандитській зграї.

— Шановний, не всі. Не треба так казати. Я — за вас, — міліціонер років 25 оглядає територію.

30 квітня близько сьомої ранку до будинку на Землянському провулку приїжджають два КамАЗи. З боку Ботанічного саду прибігають бритоголові. Збирають зі зруйнованої частини меблі, речі — серед яких ті, що належали Москаленкам, будівельне сміття.

— Ті бритоголові сидять у Ботсаду. Один здалеку дивиться за будинком, решта — у хащах п'ють горілку. Підійшла до одного, а від нього так тхне спиртним, що стояти неможливо. Питаю: чого тобі тут треба? Він два слова зв'язати не може, — розповідає Ніна Іванівна. — Вони нікого не боялися — грузили все на машину. Коли об 11.00 приїхали журналісти, повтікали в ліс.

У той день Апеляційний суд розглядав справу про побиття Ніною Москаленко одного із робітників. Суд відправив на дорозслідування в Печерський райсуд з умовою, що над нею працюватимуть інші судді.

Як тиснуть на Ніну Москаленко

30 квітня близько 20 чоловіків у масках винесли речі зі зруйнованої частини будинку. Поламану огорожу та будівельне сміття хотіли вивезти двома КАМАЗами.

29 квітня невідомі розтрощили частину будинку, яку відсудив родич Сергій Михайленко. На вулицю повиносили меблі.

24 квітня Ніну Іванівну не впустили до помешкання. Хвіртку замотали кабелем, іншу — замкнули та підперли металевим кілком.

22 квітня в будинку виламали замок та винесли меблі. Вікна заварили ґратами. Так представники нового власника займали частину помешкання.

22 лютого у Печерському райсуді Києва Ніну Москаленко звинувачували у побитті одного з робітників, який встановлював паркан довкола будинку.

14 грудня торік під столичним військовим ліцеєм імені Богуна, де Ніна Москаленко працює вчителькою української мови, хтось розкидав листівки, у яких жінку звинувачували в убивстві вітчима.

У ніч на 13 грудня 2012-го у будинку Москаленків перерізали електропроводку. О 14.00 працівники "Київенерго" відмовились ремонтувати, бо вони працюють до 17.00 і не мають часу. Того ж дня Печерський райсуд столиці ухвалив рішення виселити Ніну Москаленко з її помешкання.

У ніч на 11 грудня Москаленкам повибивали вікна та повалили бетонний паркан.

2 грудня 2012 року в будинок увірвалися восьмеро чоловіків зі зброєю. Погрожували Ніні Москаленко фізичною розправою.

25 вересня торік учительку ніч тримали в камері в Печерському райуправлінні міліції. Звинувачували в нападі на чоловіка.

Наприкінці липня 2012 року в будинок Ніни Москаленко підселили ромів. Вони співали, розпалювали багаття, гидили під стінами.

4 камери відеоспостереження встановлені в частині будинку на Землянському провулку, 14, яка належить киянину Юрію Бабенку. З нового року в хаті чергують по кілька чоловіків. Вони серед ночі кричать, матюкаються та гучно вмикають музику.

Зараз ви читаєте новину «Будинок Ніни Москаленко розтрощили ломами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

41

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути