пʼятниця, 30 вересня 2011 08:00

Браконьєра Анатолія Саковця застрелив єгер

26 вересня за селом Радове Зарічненського району Рівненщини полював 26-річний Анатолій Саковець. Їздив полем мотоциклом, сліпив зайців і стріляв. Такий спосіб полювання заборонений.

Браконьєра запримітив єгер 36-річний Віталій Войтович. Зателефонував колегам у лісгосп, ті виїхали з міліцією.

— Рішили перекрити йому всі шляхи до відступу. Лісники зайшли з одного боку, я з другого. Він опинився якраз на моїй дорозі, — розповідає Войтович. — Кинув мотоцикла мені під ноги, потім стрибнув на мене, почав шарпати за рушницю. Однією рукою я тримав приклад, другою — хлопця.

Під час сутички зброя випадково вистрелила. Саковець упав мертвий. Щодо єгера порушили кримінальну справу за вбивство через необережність.

— Це нещасний випадок, він же не хотів убивати, — захищає колегу 51-річний Ігор Бренич, голова обласної організації Українського товариства мисливців і рибалок. — Віталій сам міг поплатитися життям. А цього хлопця ми хотіли затримати ще у п'ятницю, але не змогли.

Саковець із сусіднього села. У Радовому одружився з місцевою. Роботи знайти не міг. У вдови залишилася тримісячна дитина.

Зараз ви читаєте новину «Браконьєра Анатолія Саковця застрелив єгер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути