вівторок, 01 серпня 2017 07:00

Браконьєри застрелили лісника та його помічника

Автор: www.tsn.ua
  Микола Шкур­ко з села Дударків Бориспільського району на Київщині 10 років працював у ліс­ництві. У нього залишилися двоє дорослих дітей
Микола Шкур­ко з села Дударків Бориспільського району на Київщині 10 років працював у ліс­ництві. У нього залишилися двоє дорослих дітей

У лісі поблизу села Дударків Бориспільського району на Київщині застрелили лісника 62-річного Валерія Бухала та його однолітка Миколу Шкурка 24 липня. Їх убили браконьєри. Влучили чоловікам в обличчя та груди.

Валерій Бухал планував розчистити дорогу й хащі в лісі, покосити траву. Попросив допомогти свого кума Миколу та ще двох товаришів.

— Там листяний ліс. По площі невеликий. Росте дуб, липа, береза. Водиться дикий кабан. Скоріш за все, в лісі були браконьєри, — говорить керівник підрозділу лісового господарства 44-річний Василь Селюк. — Пів восьмої вечора мені подзвонили з управління. Питають, що у вас там робиться? Відказую, все нормально. Дзвоню Валері. Гудки йдуть, а трубки ніхто не бере. Набрав знайомих хлопців. Ті підтвердили, що його застрелили. Такого ЧП ще не мали.

Того дня Валерій Бухал почув чергу з п'яти пострілів. Сів у машину з кумом і поїхав шукати браконьєрів.

— Через деякий час — знову постріли і тиша. Ми по два рази подзвонили Валері і Колі. Тоді собака прибіг до нас. Узяв слід і знайшов машину. Поряд були трупи, — розповів товариш загиблих Григорій.

Тіла загиблих лежали одне від одного на відстані 300 м.

— Стріляли з мисливської зброї. Зараз обходимо всі сільські хати. Опитуємо мисливців, аби знайти хоч якісь ­зачіпки, — каже речник поліції Київщини Микола Жукович.

Валерій Бухал працював у лісництві 10 років. Доти був бригадиром у радгоспі.

— Тримав у лісі порядок. Навіть пачки від сигарет чи бутилки не знайдеш. Як хтось кине, змусить прибрати. Завжди виконував плани по збору шишок, жолудів. Усі годівнички підписані, пронумеровані, — додає Василь Селюк. — Валєра був неконфліктний. Як виникали суперечки — намагався залагодити.

У Валерія Бухала залишилася дружина Ніна. Жінка працює керівником поштового відділення у селі Дударків. Разом виховали сина Юрія та доньку Наталію.

Кум лісника Микола Шкурко працював водієм вантажівки у приватних фірмах.

— Прощалися біля церкви з обома разом, а хоронили порізно. Біля родичів, — каже 60-річний голова села Дударків Микола Гуральник. — Вони завжди один одному помагали.

Зараз ви читаєте новину «Браконьєри застрелили лісника та його помічника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути