вівторок, 04 квітня 2017 06:20

Батьки Тараса Познякова вимагають довічного терміну вбивцям сина

4 квітня минає рік від дня зникнення 25-річного львів'янина Тараса Познякова. За кермом "Ауді А6" він вирушив зі Львова до столиці. Узяв двох пасажирів. Про поїздку домовився з ними на порталі "БлаБлаКар". За 30 км від Києва з'їхав у ліс і зник. Машину Тараса знайшли в одному з гаражів Києво-Святошинського району столиці. На ній були інші номери. У салоні виявили кров та кульові отвори. У багажнику — забруднені глиною берці.

За півроку правоохоронці затримали одного з підозрюваних у вбивстві Познякова — 36-річного Дмитра Голуба. Він родом із Чернівців, був добровольцем ДУК "Правий сектор". Має позивний "Тоф". Другого підозрюваного, росіянина 26-річного Луана Кингисеппа, оголосили в державний розшук.

23 березня відбулося перше судове засідання у справі. Вирок Дмитру Голубу визначатиме суд присяжних. Батьки Тараса наполягають на довічному позбавленні волі.

— Голуб до суду прийшов підготовлений. Мав при собі з десяток листків із питаннями. Зізнається лише у викраденні "Ауді", убивство Тараса заперечує. Питав, чому вимагаємо покарання за вбивство сина і водночас молимось за його повернення, — говорить Ольга Король, мати Познякова.

— Лише коли знайдуть тіло Тараса, батьки остаточно повірять у його смерть. Доти не втрачають віри в краще, — каже волонтер 33-річний Ігор Зінкевич.

15 березня в соцмережі друзі вітали Познякова з днем народження. Йому мало б виповнитись 26.

"Не полишаючи віри і в очікуванні дива: батько, мати, родичі, друзі — чекають, шукають, моляться. Я прошу всіх, хто прочитає цей пост, помоліться за раба Божого Тараса. Нехай він знайдеться", — пише у "Фейсбуку" Емма Шиманович.

Тарас Позняков працював секретарем Шевченківського районного суду Львова.

Зараз ви читаєте новину «Батьки Тараса Познякова вимагають довічного терміну вбивцям сина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути