Ексклюзиви
понеділок, 26 грудня 2005 15:15

Банк "Інтерконтинент" не виплачує депозити

— Як ви розумієте, ми — не шизофреніки, ми прийшли, щоб "розрулити" цю ситуацію, — намагався заспокоїти вкладників Едуард Медведєв, 43 роки. Він пояснив, що є представником нових інвесторів "Інтерконтинентбанку" і, в одній особі, головою його наглядової ради.

— Наша мета — розрахуватися з вами. Ви хвилюєтесь, думаєте, це черговий траст? Це не траст, цьому банку — 14 років! Прошу, не знімайте грошей, не створюйте ажіотажу! Бо тоді банківська структура обвалиться, і взагалі ніхто нічого не отримає! — переконував клієнтів Медвєдєв.

— Чому ми маємо вам вірити? Може, ви підставна особа? — вигукнув хтось із натовпу.

— Та повірте мені, нічого не змінилося. Банк працює, всі відділення в роботі, просто грошей немає. Але це сталося ще до нас.

— Чи правда, що з банку зникла велика сума? — знову завівся натовп.

— Органи працюють, розслідують, — туманно відповів Медведєв.

Проблеми почались після того, як телеканал "Інтер" несподівано вивів з банку всі свої гроші

Ще рік тому кияни несли гроші в "Інтерконтинентбанк", повіривши масованій рекламі: "20% на річний вклад у гривнях". Тепер багато вкладників шкодують, що поспішили. Аллі Володимирівні Козенко, 64 роки, син подарував три анонімні сертифікати на пред'явника, на суму 5 тис. грн. З цієї суми та з відсотків, нарахованих на вклад (1025 грн 02 коп) вона планувала сплачувати за навчання доньки. У сертифікатах вказано, що Алла Козенко може забрати свій банківський вклад 7 жовтня 2005 року. Однак того дня "Інтерконтинентбанку" було не до Алли Володимирівни: він проводив збори нових акціонерів та інвесторів. А вкладники очікували новин під дверима центрального офісу, обговорюючи, хто тепер буде новим хазяїном "Інтерконтинентбанку".

Вкладники кажуть, що проблеми з'явилися півроку тому. Спершу банк припинив купувати та продавати валюту, а з вересня перестав виплачувати відсотки по вкладах. Один за одним пішли у відставку троє голів правління. У розмові з кореспондентом "ГПУ" один з колишніх керівників цієї фінансової установи сказав, що проблеми з'явилися після того, як телеканал "Інтер" несподівано вивів з банку всі свої гроші.

Нові інвестори обіцяють, що наступного тижня почнуть виплачувати депозитні вклади та відсотки тим вкладникам, у кого завершились контракти. Едуард Медведєв сказав "ГПУ", що на виплату відсотків та вкладів всім клієнтам потрібно "не менше, ніж півроку".

Зараз ви читаєте новину «Банк "Інтерконтинент" не виплачує депозити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути