середа, 27 червня 2018 06:50

Бабченко розповів про життя після спецоперації СБУ

Російський журналіст 41-річний Аркадій Бабченко розповів про життя після інсценування його вбивства українськими спецслужбами. Відповідний допис опублікував на своїй сторінці у "Фейсбуці".

"Змінилося все. Мені зараз не можна вийти на вулицю, зустрітися з ким хочу, поїхати куди хочу. Їжу мені привозять. Кожен вихід у місто — це спецоперація. Кожна зустріч — десь в закритому приміщенні, обумовленому заздалегідь, — пише Бабченко. — У мене зараз державне все. Навіть виделки. На табуретці, на якій пишу цей допис, стоїть інвентаризаційний номер. На мені штани, в яких був у морзі. Сходити в магазин купити нові — не можу. Доставка теж неможлива. Моє життя вкотре зламане повністю".

Бабченко припускає, що така ситуація вирішиться не скоро.

"Абсолютно не уявляю, що далі. Де, як буде жити моя дитина, чи зможе вийти погуляти на вулицю без взводу автоматників, — ідеться в дописі. — Нічого не закінчилося. Розумієте? Герман (­50-річного Бориса Германа підозрюють в організації замаху на журналіста. — ГПУ) на суді говорить, що він організатор тільки однієї з груп. А є ще й інші. Тільки в Києві, за його словами, близько десятка. І це надовго. І це — серйозно. Люди працюють, бабло сюди заходить, зброя заходить, до виборів будуть розхитувати ситуацію — однозначно".

Українські спецслужби в квітні отримали інформацію про підготовку низки терактів у Києві. Серед них — ліквідація Бабченка. За два місяці СБУ інсценувала вбивство журналіста, щоб вийти на замовника. У результаті проведеної операції отримали список із 47 осіб, яких планували знищити російські спецслужби. Їх попередили про небезпеку. Сімох взяли під охорону.

Зараз ви читаєте новину «Бабченко розповів про життя після спецоперації СБУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути