Ексклюзиви
пʼятниця, 24 березня 2017 06:55

Ярослава Мосіюка вбили біля його дому

Автор: ФОТО З САЙТА www.tsn.ua
  Ярослав Мосіюк переїхав до старшої сестри в Сполучені Штати Америки 2015-го. Там ремонтував автомобілі й побутову техніку
Ярослав Мосіюк переїхав до старшої сестри в Сполучені Штати Америки 2015-го. Там ремонтував автомобілі й побутову техніку

8 березня американський поліцейський застрелив 25-річного Ярослава Мосіюка. Він родом із Києва, жив у сестри в місті Шарлотт, Північна Кароліна, на сході країни. Розгулював вулицею з мисливською рушницею. Поліція каже, намагався вчинити самогубство.

О 13:00 сусіди Мосіюка подзвонили до відділку поліції. Заявили, що Ярослав ходить по вулиці зі зброєю. На виклик відправили двох працівників. Один із них вів переговори, щоб чоловік поклав зброю. Стверджує, що той відмовився це зробити і навів рушницю на нього.

Ярослава вбили біля його будинку.

— Я саме був на задньому дворі. Збирався на роботу. Пострілів не чув, лише крики Ярослава про допомогу, — каже сусід Брайянт Фандерберк. Живе за шість будинків.

— Поліцейські не дали Ярославу жодних шансів. Кажуть, що стріляли йому в груди, а насправді — у спину, — говорить очевидиця подій.

Батько загиблого 61-річний Олександр Мосіюк живе у столиці. Не вірить, що син хотів убити себе.

— Рушниця в руках Ярослава була розібрана. Не було ні затвора, ні патрона. Вистрелити з неї було неможливо, — пояснює.

Ярослав переїхав у Штати до сестри 39-річної Олесі 2015-го.

— Говорили за тиждень до трагедії. Ярослав розповідав про плани на майбутнє. Ділився, що хоче відкрити власну справу — займатися монтажем сонячних панелей. Мав бізнес-план. У Штатах ремонтував автомобілі й побутову техніку. Любив це діло. Депресії не мав, — розповідає друг дитинства загиблого 27-річний Олександр Гонтар. — Він був унікальна людина. Ніколи не ображався ні на кого. Намагався допомогти всім. Міг підійти до безхатька на вулиці, щоб поговорити з ним про життя.

У понеділок 20 березня з Ярославом попрощалися у США. Поховають у Києві. На транспортування тіла збирають $15 тис. — близько 400 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «Ярослава Мосіюка вбили біля його дому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути