пʼятниця, 14 жовтня 2011 05:30

Ярослав Голиборода пограбував банк, у якому оформив кредит

Автор: фото: Юлія ПИЛИПЧУК
  Інспектор дорожньо-патрульної служби Юрій Плаксивий (праворуч) і дільничний Олександр Олійник показують вікно відділення ”ВТБ-банку” у райцентрі Тростянець Вінницької області, у яке заліз Ярослав Голиборода
Інспектор дорожньо-патрульної служби Юрій Плаксивий (праворуч) і дільничний Олександр Олійник показують вікно відділення ”ВТБ-банку” у райцентрі Тростянець Вінницької області, у яке заліз Ярослав Голиборода

24-річний Ярослав Голиборода з села Демківка Тростянецького району Вінниччини 23 вересня пограбував у райцентрі відділення "ВТБ банку." Не міг виплатити кредит, за який купив "ниву".

— Тривожний сигнал нам поступив за 5 хвилин до третьої ночі, — згадує Григорій Литвиненко з мобільної групи Державної охорони. — Ми виїхали, побачили виламане вікно. Викликали на підмогу наряд міліції. Приїхав інспектор Юрій Плаксивий і дільничний Олександр Олійник. Ми розставили зовні приміщення людей. Дивлюся, з вікна хтось лізе. Побачив нас і з криком "Не підходь, замочу!" кинувся тікати.

Дільничний побіг слідом. Машиною їх наздоганяли працівники служби охорони. Тим часом Григорій Литвиненко і Юрій Плаксивий оглядали приміщення. Побачили неподалік незамкнену "ниву". Перевірили її по базі Державтоінспекції. Вона зареєстрована на 82-річного чоловіка. Хотіли її забрати на штрафмайданчик, як із кущів вийшов Ярослав: "Це моя машина. Не чіпайте".

Був мокрий від роси, брудний, у реп'яхах. Його затримали. Дорогою до міліції помітили, що в нього прострелена нога — під час переслідування влучив дільничний. Відвезли до лікарні.

Ярослав зізнався, що пограбував банк, бо не мав чим виплачувати кредит. На "ниву" позичив грошей в односельчанки. Коли та вимагала повернути — узяв кредит у двох банках. Однак і ті виплатити не міг.

Проти Ярослава порушили кримінальну справу й відпустили на підписку про невиїзд.

— Не думаю, що покарання буде тяжким, — каже Валерій Темрієнко з райвідділу міліції. — Хлопець раніше ніде не притягувався, усе щиро розповів, покаявся.

У сумках, які Ярослав виносив із банку, були порожні кредитні картки, конверти з кодами до них і особисті 500 грн касирки. Ярославу Голибороді співчувають односельці.

— Хороший хлопець, порядна сім'я, — каже про родину Олександрівський сільський голова Олександр Булан. — У селі ніхто нічого поганого про них не скаже.

Ярослав — неодружений, працює залізничником. "ВТБ банку" заборгував 23 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «Ярослав Голиборода пограбував банк, у якому оформив кредит». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути