Ексклюзиви
четвер, 19 серпня 2010 08:04

Ярина Левицька вибила передні зуби в маршрутці

Понад десяток випадків травмування у маршрутних таксі зафіксувала Державтоінспекція Львівської області за літні місяці.

— В обід я сіла в маршрутку. На перехресті вулиць Ряшівської та Городоцької водій різко затормозив. Упала, вдарилася обличчям об залізний поручень, — розповідає львів"янка 69-річна Олена Аполлінаріївна. 5 липня в маршрутному таксі N74 вона дістала відкритий перелом носа, забійну гематому потиличної ділянки та закритий перелом лівої руки. — Лікувалася сама, до кого претензії висувати? Водій каже, що їхав за всіма правилами, його просто підрізав якийсь легковик.

— 29 червня ввечері їхала 74-ю. Не встигла й зупинки проїхати, як маршрутка врізалася в іншу, 37-му, — згадує 19-річна Ярина Левицька із селища Журавно Жидачівського району. Вона студентка біологічного факультету Львівського університету ім. Франка. Щодня їздить на навчання маршруткою. — Одні кажуть, що водій гроші рахував, інші — по мобільному говорив. Там був пішохідний перехід, 37-ма маршрутка пропускала людину. Наш водій цього не помітив. Я почула страшний поштовх, упала на залізний поручень, вибила зуби. Один хлопець скалічив ногу, в старшої жінки весь рот був у крові. Маленькі дітки зо страху обпісялися. Одразу приїхали "швидка", даїшники. Нам дали адресу страхової компанії. Обіцяли, що там відшкодують лікування. Заплатять по 500 гривень. Та поки що ніхто нічого не давав. За нарощення одного зуба я заплатила 240 гривень. Ще доведеться платити. У мене досі страх залишився. З трепетом сідаю у транспорт. А водій навіть не вибачився.

Слюсар-сантехнік львівської фірми "Будекспрес" 41-річний Богдан Бойчук 22 червня повертався з роботи додому маршруткою N91. Опісля в нього діагностували закритий перелом двох правих ребер.

— Салон був напівпорожній. Як виїхав на вулицю Любінську, я почав підійматися із сидіння, готувався до виходу. Водій різко загальмував, я перелетів через весь салон. Не записав номер маршрутного таксі та прізвище водія. Він сам до мене прийшов, частково компенсував витрати на лікування. Розійшлися полюбовно.

21 червня в салоні маршрутного таксі N23 на вул. Панаса Мирного у Львові 65-річна Ірина Володимирівна отримала перелом правої променевої кістки. Напередодні із закритим переломом стопи до дитячої міської лікарні поклали дев"ятикласника Івана Гойду. Школяр також травмувався.

— Не пам"ятаю номера автобуса. Він їхав із центру до Приміського вокзалу. Водій побачив іншу маршрутку, яка їхала по тому ж рейсу. Почали змагатися, хто швидше доїде. У салоні було море пасажирів, — розповідає. — Шофер то гнав, як скажений, то різко тормозив. Я не втримався і впав.


— У більшості таких випадків винні водії, — зазначає Світлана Добровольська з обласної ДАІ. — Вони не завжди дотримуються правил безпечного перевезення пасажирів, не надають потерпілим допомоги, їдуть "наздоганяти графік". Та інколи прикрі пригоди стаються через пасажирів. Молоді люди не поступаються старшим місцями. Літні особи отримують травмування навіть при незначному гальмуванні.

Львів"янка 50-річна Ольга Польщекова радить усім потерпілим звертатися до суду. Вона відсудила 25 тис. грн за травму, завдану їй 2007 року в маршрутці N39.

— Підійшла до водія, подала 2 гривні, отримала здачу. Розвернулася, щоби пройти в салон на вільне місце. У цей момент він різко рвонув, я впала спиною на тумбу, куди кладуть гроші. Там не було поручнів, за які могла б ухопитися, — згадує. — Подзвонила сестрі, та забрала мене з маршрутки до лікарні. Із компресійним переломом шостого хребця півроку провела на лікарняному ліжку. Два роки судилася з перевізником. Нарешті довела свою правоту. Добре суддя зазначив: "Возять людей, як бульбу".

Зараз ви читаєте новину «Ярина Левицька вибила передні зуби в маршрутці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути