вівторок, 07 червня 2016 07:30

Яну Касьян убив чоловік-американець

Автор: ФОТО з сайта www.vk.com
  Киянка Яна Касьян прожила два роки в цивільному шлюбі з Блейком Лейблом у Лос-Анджелесі, США. Місяць тому в пари народилася донька Діана. Блейк катував жінку три дні
Киянка Яна Касьян прожила два роки в цивільному шлюбі з Блейком Лейблом у Лос-Анджелесі, США. Місяць тому в пари народилася донька Діана. Блейк катував жінку три дні

— Мы до сих пор не знаем, что случилось с Яночкой на самом деле. Было несколько версий. Будто сестра упала на ступеньках, ударилась головой. Потом, что Блейк ударил ее по голове. Что спускал ей кровь, еще живой отрезал органы. Тело Яночки мама еще не видела, — розповідає киянка Євгенія Землянська.

26 травня в американському місті Лос-Анджелес її молодшу сестру 30-річну Яну Касьян убив цивільний чоловік 35-річний Блейк Лейбл. Він — сценарист та автор кримінальних коміксів (малюнки з короткими текстами, що утворюють розповідь. — ГПУ). Катував жінку у квартирі три доби.

Яна — киянка. ­Працювала в податковій інспекції, реклам­ним агентом. Часто бувала за кордоном, планувала навчатися у США на дерматолога. Позаторік із нареченим Блейком оселилася в його квартирі на околиці Лос-Анджелеса. У квітні цьогоріч народила доньку Діану.

— Яночка літала до Лос-­Анджелеса по роботі. Із Блейком їх звели друзі. Він саме розлучався з дружиною. Закохався в Яночку безтямно. Вона теж була щаслива, — продовжує Євгенія. — Ходили ресторанами, подорожували. Блейк робив дорогі подарунки, цілував кожен пальчик Яни. Приємний, дуже позитивний. Мене запрошував у Штати.

У квітні до Лос-Анджелеса полетіла мати Яни. Оселилася в сусідньому будинку, переймалася пологами доньки. Блейк не відходив від дружини. Був на пологах. Та після народження доньки став запальний і знервований.

— Яні казали, що після пологів треба утриматися від сексу хоча би два тижні. А він постійно хотів, — каже Євгенія.

Уночі 20 травня поліцейські затримали Лейбла за підозрою у зґвалтуванні дівчини. Він усе заперечував. На період слідства суд відпустив його під $100 тис. застави.

— Сестра злякалася, переїхала з Діанкою до мами. За чотири дні Яна вирішила поговорити з чоловіком. Пішла до нього і пропала. На дзвінки не відповідала. Тоді мама звернулася до поліції. Коли там не відреагували, подалася до будинку Блейка. Чула стогін Янин. Сусіди — теж. Але думали, що працює телевізор.

Поліцейські вибили двері до помешкання. Блейк забарикадувався, ­чинив опір. Мертва Яна лежала на ліжку. Навколо неї були калюжі крові.

Блейк Лейбл виріс у канадському місті Торонто.

Його батько був яхтсменом. 1976 року виступав на Олімпійських іграх. Зводив житло на продаж. Тривалий період його компанія була найбільшою серед подібних у Канаді.

Сини Коуді і Блейк виїхали до Лос-­Анджелеса. Старший продовжив батькову справу, молодший писав кіносценарії. Малював комікси "Синдром". В одному з них детально описав вбивство молодої жінки. У сюжеті серійний маніяк розрізає тіло в білій спальні на білому ліжку. Потім перерізує горло. Дивиться, як усе навколо червоніє від крові. Водночас отримує сексуальне задоволення. Саме так Блейк убив Яну.

— Тіло знайшли на ліжку в спальні. Було понівечене, з численними тупими травмами на голові, — каже шериф Дейв Коулман.

За вбивство Лейблу загрожує смертна кара. Його адвокат переконує — підзахисний має психічні розлади. Суд призначив психологічну експертизу.

Родичі Яни Касьян оформлюють документи, щоб перевезти тіло додому. ­Хочуть забрати до Києва її доньку Діану. Дів­чинку удочерить сестра вбитої ­Євгенія.

Зараз ви читаєте новину «Яну Касьян убив чоловік-американець». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути