Ексклюзиви
пʼятниця, 23 березня 2018 07:50

"Ангеліна осиротіла і лишилася єдиною спадкоємицею квартири. Нею різко зацікавилися"

Автор: WWW.FACEBOOK.COM/АННА СЛОБОДЯН
  Подружжя із Фастова на Київщині Анна й Максим Слободяни позують із дітьми — Дариною (внизу ліворуч), Ангеліною (внизу по центру) і Тимофієм. Узяли їх під опіку, хочуть отримати дозвіл на усиновлення
Подружжя із Фастова на Київщині Анна й Максим Слободяни позують із дітьми — Дариною (внизу ліворуч), Ангеліною (внизу по центру) і Тимофієм. Узяли їх під опіку, хочуть отримати дозвіл на усиновлення

— Коли Ангелінку від мене відривали, вона кричала не своїм голосом. Не пускала руку, — говорить 32-річна Анна Слободян із Фастова на Київщині.

Із чоловіком 39-річним Максимом взяли під опіку трьох дітей — брата з сестрою 8-річного Тимофія і 6-річну Дарину та Ангеліну, 4 роки. Соціальні служби хочуть відібрати наймолодшу дів­чинку і віддати на усиновлення іншій родині. Слободяни поскаржились до суду.

Анна з Максимом Слободяни живуть у шлюбі 10 років. Мають двоповерховий будинок, автомобіль. Жінка працює вантажним касиром на залізниці, чоловік — підприємець, розроб­ляє сайти, депутат міської ради.

2013 року Слободяни взяли під опіку Тимофія і Дарину, через три роки — Ангеліну.

— Маму Ангеліни позбавили батьківських прав, була ВІЛ-позитивна, — каже Анна Слободян. — Дівчинка в 3 роки не вміла говорити, ходити на горщик, кричала без причин. Була дуже запущена. Ми важко її виходжували. Помагали старші дітки. Балакали з нею, гралися. Місяців три тому вона заговорила.

Торік у грудні рідна мати Ангеліни померла. ­Дівчинка лишилася єдиною спадкоємицею материної двокімнатної квартири у центрі Фастова.

— Ми вирішили усиновити дітей, одразу всіх трьох. Звернулись до соціальних служб. Але нас проігнорували, — розповідає Анна Слободян. — На початку січня нам подзвонили зі служби і сказали, що їде перевірка з області. Попросили привезти дітей у кафе. За півтори години були на місці, а там — із десятеро людей. Серед них — кандидати на всиновлення Ангеліни — подружжя, років за 40. Приїхали з іншого міста. Одразу спитали, чи є ще спадкоємці на ту квартиру. Відповіла, що ні. Після цього заявили, що наймуть найкращих адвокатів, але Ангеліна буде з ними, — продовжує жінка. — Пробувала з ними домовитись, але марно. Тоді написала скаргу в опіку. Там повідомили, що усиновлення Ангеліни вже розпочали. А якщо ми перешкоджатимемо, то у нас відберуть і старших дітей.

Максим Слободян має першу групу інвалідності. З цієї причини родині відмовили у праві всиновлення.

— Чоловік не потребує сторонньої допомоги. Заробляє гроші, утримує родину, водить авто, виховує дітей, — продовжує Анна. — Діти між собою гарно ладять. Знають, що прийомні, але називають нас татом і мамою. У кожного — своя кімната, іграшки, одяг. Влітку ми на море їздимо, а торік восени всі гуртом були за кордоном. Даємо дітям усе, що можемо.

Працівники соціальної служби порушили законодавство, говорить правозахисниця 53-річна Валентина Коваль.

— Опікуни мають першочергове право на усиновлення, — каже Валентина Андріївна. — Захворювання чоловіка не входить до переліку тих, які є завадою стати усиновлювачем. Коли Ангеліна осиротіла, лишилась єдиною спадкоємицею материної квартири. І нею різко зацікавилися.

У службі в справах дітей Фастівської міської ради відмовилися пояснювати ситуацію з Ангеліною. Послались на таємницю всиновлення.

Зараз ви читаєте новину «"Ангеліна осиротіла і лишилася єдиною спадкоємицею квартири. Нею різко зацікавилися"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути