пʼятниця, 04 січня 2019 07:50

Анатолій Малєц убив матір, дружину і двох дітей
4

Підозрюваний у вбивстві  чотирьох людей Анатолій Малєц сидить на лаві підсудних  у Вінницькому міському суді.  Під час засідання плаче.  Каже, не пам’ятає, що сталося
Фото: БОГДАН БАРАБАНОВ
Надію Малєц із сином Денисом та донькою Світланою знайшли вбитими у власній квартирі 31 грудня торік. Мали розтрощені голови

— Не знаю, ким треба бути, щоб убити своїх дітей і матір. Усім голови розтрощив. Після такого звірства я його ненавиджу, — каже вінничанка 25-річна Ніна Гуменюк про 30-річного Анатолія Мальца, колишнього чоловіка своєї троюрідної сестри.

Удень 31 грудня Анатолій Малєц убив молотком родину: матір 63-річну Валентину Анатоліївну, колишню дружину 30-річну Надію, сина 7-річного Дениса і доньку Світлану, 3 роки. За кілька годин сам викликав "швидку". Пояснив, що знайшов усіх мертвими у квартирі.

— У їхньому будинку тонесенькі стіни, — розповідає Ірина, двоюрідна сестра Анатолія. — Чути навіть, як говорять сусіди. А того дня була тиша. Він убивав усіх по черзі. Його мати була в спальні на другому поверсі, син Денис — у сусідній кімнаті біля комп'ютера. Надя — на дивані в прихожій. Світланку знайшли в кухні біля морської свинки, яку раніше їй подарував. Була ще жива.

Толя все замаскував під пограбування і втік. Повернувся години за три, — продовжує. — Викликав "швидку". Свєточку забрали в реанімацію, але не врятували. Після цього зізнався, що молоток викинув у сміттєвий бак. Замотав його в труси.

Анатолій Малєц — програміст. Його дружина Надія працювала головним бухгалтером у приватній фірмі. Кілька років тому чоловік купив двоповерхову чотирикімнатну квартиру у він­ницькому мікрорайоні "Академічний". Мешкав там із родиною.

2016-го чоловік завів коханку. Через це наприкінці року розлучився. Жив на дві сім'ї. У жовтні торік його мати переїхала до колишньої невістки.

— У Валентини Анатоліївни був рак. Їй лишалося жити лічені місяці, — каже Ірина. — Толя не шкодував грошей на лікування. Мати його пізно народила. Старалася, аби ні в чому потреби не мав. Була вольова жінка. Працювала на керівних посадах. Сина постійно повчала. Казала, неправильно зробив, що дітей покинув. 19 вересня в сімейному колі святкували її день народження. Вона знов говорила про їхнє розлучення. Толя дратувався. Казав, від іншої жінки теж має дитину. Говорять, зараз Толя не в собі. Може, правда з розуму зійшов. Чути про нього не хочу.

Друзі та рідні родини не розуміють, що могло стати причиною вбивства.

— Нічого не віщувало біди. Напередодні голова ОСББ організовувала корпоратив. Усі смажили шашлики біля будинку. І Толя там був. Разом з усіма веселився, — говорить Ірина.

Надія Малєц родом із села Білий Рукав Хмільницького району Вінницької області. У неї залишилися батьки та сестра-близнючка.

— Надюша була добра, чуйна людина. Завжди помагала, чим могла. Дітей любила більше за життя, — додає Ніна Гуменюк. Вона — троюрідна сестра вбитої. — На Толю ніколи не скаржилася. Завжди казала, що все у них добре. Дітей він забезпечував. Регулярно бачилися. Що між ними сталося того дня — ніхто не знає.

— Дети жили папой, он их тоже любил, — додає знайома родини Світлана Сиченко. — Гарно заробляв. Того дня був тверезий.

Чоловіка одразу забрали до відділку. 1 січня посадили в ізолятор.

— Зібрали достатньо доказів, які вказують на вину чоловіка. Чому таке скоїв — не пояснює, — каже Анна Олійник з обласної поліції.

2 січня Вінницький міський суд обрав запобіжний захід Анатолієві Мальцю — два місяці арешту без права на заставу.

Під час засідання чоловік плакав. Казав, не розуміє, що з ним відбувається. Запевняв, що не відчуває рук. На прохання адвоката 48-річного Володимира Білана в суд викликали лікарів. Загрози життю в чоловіка не виявили. Засідання продовжили.

Один зі свідків бачив Мальца біля дому вбитої сім'ї.

— Того вечора я побачив десяток поліцейських і машин. Хотів з'ясувати, що сталося, — розповідає мешканець мікрорайону "Академічний" Андрій Гайдай, 24 роки. — Неподалік кричав якийсь чоловік: "Де моя дитина? Що з нею? Подзвоніть у лікарню!" То був Малєц.

Анатолієві Мальцю призначили психіатричну експертизу. Йому загрожує довічне ув'язнення. Убитих поховали в Білому Рукаві на Вінниччині 4 січня.

Зараз ви читаєте новину «Анатолій Малєц убив матір, дружину і двох дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути