Ексклюзиви
пʼятниця, 23 листопада 2018 07:55

Аллу Мацібору живцем спалив чоловік

Автор: www.facebook.сom Алла Мацібора
  Алла Мацібора з чоловіком Володимиром та 2-річною донькою Поліною за місяць до весілля. Пара побралася 1 вересня 2018 року
Алла Мацібора з чоловіком Володимиром та 2-річною донькою Поліною за місяць до весілля. Пара побралася 1 вересня 2018 року

22 листопада в селі Цибулеве Знам'янського району на Кіровоградщині поховали 22-річну Аллу Мацібору. Її облив бензином і підпалив чоловік Володимир, 40 років, увечері 14 листопада. Жінка отримала понад 70% опіків тіла. Шість днів її намагалися врятувати в опіковому центрі обласної лікарні.

— Вова прийшов додому випивший. Аллочці це не сподобалося, зробила йому зауваження, — розповідає 24-річна Інна Тильна, сестра Алли. — Трохи посварилися. Він пішов у сарай, а вона в хаті вкладала дитину спати. Ніби й все нормально. А тоді Вова гукнув її, щоб допомогла в сараї.

— Аллу вперед пустив, сам ішов ззаду. Замкнув двері, щоб не втекла. Облив бензином і підпалив, — ­продовжує Інна. — Вона була в тоненькій кофті та махровому халаті. Спалахнула, як спічка. По­знущався, як хотів, навіть у ротика бензину налив. Де вона сили взяла — не знаю. Вибила двері й побігла до дядька навпроти. Він її і затушив. Живого місця на ній не було. Лише права стопа ­вціліла.

Алла була друга донька в родині 44-річного Сергія та 40-річної Наталії Киценків. Старша Інна заміжня, живе окремо. Молодший син 12-річний Дмит­ро — школяр. Після закінчення професійно-технічного училища Алла працювала продавцем у супермаркеті АТБ у райцентрі. Мала хлопця, але стосунки не склалися. Від нього два роки тому народила доньку Поліну. Дитину виховувала сама, жила з батьками в селі.

Із Володимиром познайомилася в соціальній мережі. Одружилися 1 вересня, за місяць після знайомства.

— Звідки він до нас приїхав — не знаю. Але нічого поганого про нього сказати б не могли. Спокійний, хазяйновитий. Як одружилися, купили стару хату в селі. Занедбана була, з купою усілякого непотребу. Він усе своїми руками до ладу привів, — говорить голова села Людмила Таранець, 33 роки. — До Алли та її доньки гарно ставився, виглядали вони щасливими. Ніколи скарг не чули ні від жінки, ні від сусідів.

— Алла мила й привітна жінка була, тягнулася з усього, щоб донечку забезпечити. А з Володимиром наче розцвіла, — додає Таранець. — Він влаштувався на будівництво, гроші заробляв. Єдине казали, закодірований був, пити не можна було взагалі. А того вечора хильнув, може на роботі з хлопцями. Хоча хто й бачив його, говорили, що по ньому видно не було. Не розумію, що треба було йому сказати, аби зробив це звірство.

Володимир Мацібора теж отримав опіки. Його разом із Аллою одразу доправили до районної лікарні. Звідти перевезли до опікового центру.

— У жінки глибокі опікові рани до 70 відсотків поверхні тіла, — каже Віктор Ярошенко з обласної лікарні. — Пацієнтку ввели в медикаментозний сон. Робити будь-які прогнози було складно. Перед смертю вона впала в кому, відмовили нирки.

Володимир отримав 14% опіків тіла. Він виживе, прогнозують медики. Чоловік перебуває у лікарні під вартою. Справу із замаху на вбивство перекваліфікували в умисне вбивство. Він свою вину не визнає. Все сталося випадково, переконує.

— Чоловік пояснив, що він розпалював піч. Випадково кинув недопалок до пляшки з бензином, яка була поряд, — розповідає 37-річний Ігор Прохніцький, начальник Знам'янського районного відділку поліції. — Пальне загорілося, він почав тушить. Облив себе та жінку випадково.

У зізнання Володимира односельці не вірять.

— Треба було і його спалить за таке. Не раз жонатий був, лічився від випивки. Мотався туди- сюди. Тепер кажуть, він не одну жінку відправив на той світ, — говорить місцевий Володимир Колісник.

Доньку загиблої виховуватимуть дід із бабою. Володимира Мацібору можуть ув'язнити на 15 років.

Зараз ви читаєте новину «Аллу Мацібору живцем спалив чоловік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути