четвер, 17 березня 2011 02:00

Олексій Сушко помер після бійки на дискотеці

Автор: фото з архіву Галини Крупи
  Олексій Сушко (праворуч) із троюрідним братом Тарасом. Їх обох побили після дискотеки 13 січня. Фото зроблене за дві години до смерті Олексія
Олексій Сушко (праворуч) із троюрідним братом Тарасом. Їх обох побили після дискотеки 13 січня. Фото зроблене за дві години до смерті Олексія

— Убили крутелики мою дитину, а міліція нічого їм не може зробити, — каже 35-річна Галина Крупа із міста Стрий на Львівщині. У січні вона поховала сина Олексія.

Показує документи, які зібрала за два місяці.

— Листи, заяви, просьби. І президенту, і прокуратурі, й міліції. А толку ноль. У справі сина міліціонери все нові деталі знаходять, тільки би відкараскатися, що його вбили.

Галина з чоловіком Андрієм — підприємці. Синам Олексієві було 16 років, Захарові — 6. Старший вчився на юридичному факультеті у Стрийському технікумі, понад рік відвідував секцію рукопашного бою, виступав на змаганнях. Увечері 13 січня пішов із друзями до нічного клубу "777" у селі Добряни.

— Танцювали. До Лесика постійно чіплявся один із братів Сіверських. Вони близнюки — Тарас і Назар, старші від сина на п'ять років. Почали штовхатися, битись. Хтось підбив Леся битися із Назаром сам на сам. Син переміг, але Тарас ніяк того не міг пережити. Після бійки підбіг і вліпив Леся в обличчя. Знову бійка почалася. На світанку хлопці розійшлися, — розказує Галина.

Батько братів Сіверських — підприємець, має ресторан, готель, магазини.

— А сини вчаться в Політехніці, — каже Галина. — А як ідуть на дискотеку, то тільки "грушу" шукають. Отримують задоволення від того, що когось б'ють. Їхній хрещений працює в карному розшуку міліції, то постійно їх відмазує.

На ранок у Олеся спухло обличчя.

— Я хотіла "швидку" визвати, але син відмовився. До вечора ще поміг мені на кухні, підлогу мив. Увечері закрився у своїй кімнаті. Десь о сьомій помер.

Тіло забрали до моргу.

— Я зразу міліції кричала, що мого сина вбили. Але мене ніхто не слухав. У моргу мені не дозволили лишитися. Думаю, там замітали сліди. Причиною смерті назвали серцеву недостатність. Я не погодилася, бо ж дитина здорова була, спортом займалася, всі медкомісії проходила. За недовірою відправили нас на експертизу до Львова. Там сказали, що недостатність спричинив алкоголь, який у шлунку знайшли. У крові ні грама алкоголю не було, а в шлунку десь узявся, — каже Галина. — Я впевнена, що син помер від набряку легень і мозку. Їх спричинили професійні бійцівські удари. З нами погоджуються спеціалісти, але довести це не можемо.

Батько близнюків провину синів у смерті Сушка відкидає.

— Це була звичайна бійка. Шкода, але моїх теж побили. В обох були струси мозку. Я нікого не підкупляв, — запевняє 47-річний Іван Сіверський.

— Проводили розтин і експертизу. В органах виявили спирт, через який хлопець отримав ускладнення на серці. Від них і помер, — каже Денис Харчук із обласної міліції. — Кримінальну справу порушили по факту хуліганства.

Зараз ви читаєте новину «Олексій Сушко помер після бійки на дискотеці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути