середа, 19 травня 2010 09:41

"Якби марихуану легалізували, бійок і криміналу поменшало б"

Автор: фото: Діана ПАНЧЕНКО
  Тарас Ратушний прикував себе 15 травня залізним ланцюгом до огорожі Міністерства закордонних справ
Тарас Ратушний прикував себе 15 травня залізним ланцюгом до огорожі Міністерства закордонних справ

 Субота, 14.00. Киянин Тарас Ратушний приковує себе залізним ланцюгом до огорожі Міністерства закордонних справ біля Михайлівської пл. у столиці. Протестує, бо міліція заборонила провести запланований на цей день Марш свободи. У Києві його називають іще конопляним маршем. Більшість учасників — прихильники легалізації легких наркотиків.

— Надмірний кримінальний тиск на споживачів марихуани не вирішує питання боротьби з наркобізнесом, — розповідає організатор забороненої акції Тарас Ратушний, 36 років. — Вимагаємо зупинити наркокорупцію у МВС та інших силових структурах. Неприпустимо, коли 80 відсотків судимостей за "наркозлочини" пов"язані з індивідуальним споживанням. У першу чергу треба займатися тими, хто продає, а не споживає. Також вимагаємо заборонити рекламу тютюну й алкоголю. Вчені світу визнають: випивка й сигарети шкідливіші за марихуану.

Марш заборонив Окружний адміністративний суд Києва. Того дня на Хрещатику святкували День Європи. Ратушний обурюється, бо міліція наказала йому взагалі не з"являтися в центрі міста. На стихійний мітинг до МЗС прийшли 15 однодумців Тараса.

— Якби марихуану легалізували, то країна стала би краща. Бійок і криміналу поменшало би, адже люди подобрішали б. Учителі отримували би більшу зарплату, бо до бюджету надходили б відповідні кошти, — переконаний 20-річний Михайло Грушинков.

— Та ж Голландія одержує від податку на продаж легких наркотиків величезні кошти, — додає 22-річний Андрій, прізвища не називає. — Був у шоці, як уперше потрапив до Амстердама. Люди курять "траву" просто в парку. Є спеціальні магазини, називаються кафе-шоп, де можна купити марихуану на будь-який смак. Там же продають тістечка з конопльою.

Водночас неподалік 40 прибічників Всеукраїнського об"єднання "Свобода" тримають плакати "Наркодилерам — смертну кару", "Наркобаронів — за ґрати. Наркобаронів — лікувати". За порядком на Михайлівській пл. стежать понад 50 "беркутівців". Бійок не сталося.

Зараз ви читаєте новину «"Якби марихуану легалізували, бійок і криміналу поменшало б"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути