четвер, 15 липня 2010 01:12

Адвоката Сергія Сигiдiна застрелили на очах у родини

Опівдні 12 липня в Донецьку застрелили адвоката 52-річного Сергія Сигiдiна. У нього вистрелив невідомий у чорній куртці, коли юрист виїжджав своїм автомобілем "кіа" з двору будинку на вул. Рабфаківській. Сидігіна проводжали дружина і 8-річний син. 1,5-річна донька була вдома.

— Нападнику на вигляд близько 30 років, ріст 175 сантиметрів, худорлявий, сутулий, обличчя смугле, ніс тонкий, гострий, очі темні, — каже Юрій Сєднєв із міського управління міліції.

Сергій Сигiдiн був адвокатом Донецької обласної колегії адвокатів. До цього працював слідчим, суддею районного та апеляційного судів. Міліціонери відпрацьовують кілька версій нападу, зокрема конфлікти з клієнтами та першою дружиною.

Загиблий спеціалізувався на кримінальних справах. "Жизнь без проблем с его "величеством" Законом" — так окреслив свою професійну мету на особистій сторінці в Інтернеті.

— Гучних справ не вів, — говорить донецький адвокат Сергій Осика. — Але як суддя був порядний. Адвокати іноді недооцінюють загрозу, пов"язану з процесом. Розуміють, що міліція на їхні заяви не зреагує, тому і не звертаються.

У Донецьку це вже друге вбивство захисника за останній час. 9 червня у власному будинку зарізали 54-рiчного Яна Кiву. Завдали 30 ударів ножем. Він у 1990-х очолював "Донгорбанк", перед загибеллю вів майже 150 справ у судах.

Адвокати розуміють, що міліція на їхні заяви не зреагує

Міліціонери назвали загиблого таким, який постійно писав скарги.

— Мав хобі: з ранку до вечора ходити по судах, — кажуть. — Скаржився i на шум  сусідів, i на куріння будівельників.

Родичі й колеги впевнені, що напад пов"язаний із дільністю в судах.

— Він безкорисливо допомагав іншим, — каже правозахисниця Євгенія Ратнiкова. — Але міліція будь-якого захисника називає кляузником.

— У Ківи було 30 позовів, де він захищав сторонніх людей, — говорить донецький правозахисник  Марія Олійник. — За тиждень до загибелі добився закриття стоматології на першому поверсі свого будинку.

Зараз ви читаєте новину «Адвоката Сергія Сигiдiна застрелили на очах у родини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути