Ексклюзиви
середа, 13 вересня 2006 14:07

"А зараз ці гроші на півгодини зникнуть"

  Півроку тому Любов Стойка видурила у жительки Черкас 4,5 тисячі доларів
Півроку тому Любов Стойка видурила у жительки Черкас 4,5 тисячі доларів

"Циганка подзвонила у мою квартиру й попросила води, — розповідає 43-річна Наталя Булгакова із Канева Черкаської області. — Я пішла на кухню, а вона залишилася стояти на площадці між квартирами. Випивши, подякувала й додала: мовляв, на мою оселю накладені порчі. Якщо хочу, то вона очистить житло, тільки потрібне яйце. Я подумала: а може справді? Бо ж не одну операцію перенесла".

Порчі циганка знімала хвилин сорок. Завернула яйце в рушник і щось бурмотіла. Тоді поклала на підлогу й сказала, щоб Наталя роздавила його ногами.

— Очевидно, поки я ходила по рушник, вона замінила яйце іншим. Бо якось із першого разу в мене не вийшло його роздавити, продовжує Наталя. — Тоді циганка порадила мені сильніше натиснути. "А тепер, — каже, — дивися". Я розгорнула рушник і на місці жовтка побачила щось чорне. Стало страшно, сльози на очі навернулися!

Потім циганка попросила Наталю принести великі купюри — вони потрібні, щоб завершити процедуру. Господиня дістала зі схованки три тисячі російських рублів і 150 грн. Далі циганці знадобилися золоті прикраси, але жінка відмовилася знімати їх із себе.

— Вона сказала мені подмухати на одну сережку, на другу і на ланцюжок з хрестиком, — згадує Булгакова. — А потім заявила: "Зараз ці гроші на півгодини зникнуть". Після цих слів я наче прозріла.

Порчі циганка знімала хвилин сорок

Циганка, очевидно, відчула зміну в настрої господині. Бо відразу перемістилася із квартири назад на площадку.

— Там з"явилося ще три циганки — старша і дві молоденькі. Моя "цілителька" запевняла, що грошей у неї немає. Інші ж, очевидно, тим часом вже передавали купюри з рук у руки. Я здогадалася натиснути на дзвінок до сусідки. Та вийшла мені на допомогу.

Шахрайки кинулися тікати. Сіли в жовтий "москвич" і зникли. Булгакова звернулася в міліцію.

— Ми відразу виставили на вулицях Канева патрульні пости, — розповідає начальник місцевої міліції 49-річний Олександр Бих. — На одній із вулиць побачили "москвича". Водій проігнорував вимогу постового зупинитися, але патрульна машина їх наздогнала. Машиною керував за довіреністю 51-річний молдаванин Василь Стойка із села Свидівок Черкаського району. З ним були 50-річна дружина Любов, 43-річна Софія Кисленко зі Сміли з двома доньками, 21 і 23 років.

Під час обшуку у водія знайшли гроші, які "зникли на півгодини" — їх заховали під гумовим килимом — і чужий паспорт. Василь Стойка пояснює:

— Мене найняла Софія, дала десять літрів бензину і сто гривень. Я й поїхав туди, куди вона сказала. Ніколи я нічого не крав. Маю шестеро дітей, їх треба годувати. Заробляю на перепродажі металобрухту. Купую по 35–40 копійок, продаю по 80. Моя жінка живе своїм життям, циганським, а я окремо.

Його дружина каже, що до Канева приїхала вперше. Ходили із Софією просили в людей милостиню.

За словами 34-річного Ігоря Кваші з управління карного розшуку УМВС у Черкаській області, Любов Стойку за півроку затримали за шахрайство вже вдруге. У квітні 34-річну Ольгу із Черкас вона "нагріла" на $4,5 тис. Тоді шахрайку засудили умовно — зважили на те, що в неї шестеро дітей, наймолодшій з яких 12 років.

Зараз ви читаєте новину «"А зараз ці гроші на півгодини зникнуть"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути